FORTSETTER Å MASE: Setter du ikke opp Apple Pay når du oppdaterer iPhonen din, vil Apple fortsette å mase via Innstillinger-appen. Foto: Kirsti Østvang
FORTSETTER Å MASE: Setter du ikke opp Apple Pay når du oppdaterer iPhonen din, vil Apple fortsette å mase via Innstillinger-appen. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Nei, jeg vil ikke bruke Apple Pay

Slik tvinger du Apple til å slutte å mase

Ja, du kan få vekk det irriterende varselet.

I juni ble Apple Pay lansert i Norge, men enn så lenge er betalingstjenesten kun begrenset til noen få banker, Sbanken, Nordea og Santander. Har du ikke en av disse bankene, eller vil du bare ikke bruke Apple Pay, vil du likevel få en forespørsel om å ta i bruk betalingstjenesten.

Ny taktikk

Med forrige versjon av iOS, versjon 11, begynte Apple nemlig å sende ut varsler til iPhone-brukere med oppfordring om å konfigurere Apple Pay. Det kommer etter at du installerer en iOS-oppdatering, hvor konfigurasjonen er en del av oppsettet.

Til manges irritasjon forsvinner imidlertid ikke varselet om du takker nei, ifølge Wall Street Journal. Det betyr at at et rødt varselikon vil ligge på Innstillinger-appen som en konstant påminner.

- Irriterende er bare fornavnet, skriver Know Your Mobile.

Slik fjerner du varselikonet

Ifølge nettstedet er det imidlertid mulig å deaktivere det overnevnte varselikonet. Det gjør du på følgende måte:

DU MÅ GÅ INN I OPPSETTET: Og så må du avbryte. Klikk for større bilde. Skjermbilde: Kirsti Østvang
DU MÅ GÅ INN I OPPSETTET: Og så må du avbryte. Klikk for større bilde. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer
  1. Åpne Innstillinger-appen på din iPhone.
  2. Trykk på Fullfør iPhone-konfigurering (eller iPad-konfigurering om du bruker iPad).
  3. Du vil få opp et valg kalt Konfigurer Apple Pay. Trykk på dette selv om du ikke vil sette opp tjenesten.
  4. Da vil du komme til en skjerm hvor du skal legge til betalingskortet ditt. IKKE gjør dette, altså IKKE trykk på Fortsett-knappen. Trykk i stedet på Avbryt-knappen øverst til venstre eller Konfigurer senere i Wallet-knappen helt i bunnen.
  5. Når du har gjort dette, vil du gå ut av Apple Pay-oppsettet, og det irriterende røde varselikonet skal være borte fra Innstillinger-appen.