<strong><strong>OGSÅ FRA TELEFONEN:</strong></strong> Med Apples fjernkontroll-app for Apple TV, kan du styre Apple TV uten å bruke den medfølgende fjernkontrollen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OGSÅ FRA TELEFONEN: Med Apples fjernkontroll-app for Apple TV, kan du styre Apple TV uten å bruke den medfølgende fjernkontrollen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Slik styrer du Apple TV med iPhone

Apple med egen fjernkontroll-app.

Publisert
Sist oppdatert

Den lille fjernkontrollen som følger med Apple TV har en tendens til å gjemme seg godt både titt og ofte.

Dessuten er den ikke den raskeste å bruke når du skal skrive inn tekst for å søke etter filmer og lignende, siden du da må flytte en markør på tastaturet på skjermen. Det går faktisk raskere om du slår på Apple TV med en gammel fjernkontroll.

Egen Apple TV-app

Nylig lanserte Apple en egen Apple TV Remote-app i App Store. Denne kan du bruke i stedet for den medfølgende fjernkontrollen og den gir deg nesten de samme mulighetene.

Du kan simulere både styreflaten og knappene på fjernkontrollen, slik at du kan bruke telefonen som en fullgod erstatning. Skal du taste inn tekst kan du bruke iPhone-tastaturet (mye kjappere), og du kan også bruke Siri-funksjonaliteten, altså der du snakker inn det du søker etter, via iPhone.

Siri-funksjonen kommer for øvrig på norsk når neste versjon av tvOS rulles ut, som vi forventer blir om en måneds tid.

<strong><strong>ENKELT Å SPOLE:</strong></strong> Med appen kan du også spole i filmen du ser i ved å dra i tidslinja. Den viser også informasjon om hva du ser på. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ENKELT Å SPOLE: Med appen kan du også spole i filmen du ser i ved å dra i tidslinja. Den viser også informasjon om hva du ser på. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Mangler volumstyring av TV-en

Appen fungerer også som en «second screen», der du får informasjon om filmen du ser på og lignende. Dessuten kan du bruke den som spillkontroll om du spiller et spill.

En ting du ikke får gjort med denne appen på nye Apple TV, er å styre volumet på TV-en med IR-signaler, slik at du kan med den medfølgende fjernkontrollen.

Dog kan du styre TV-volumet dersom du har en TV med HDMI-CEC, der enheter som er koblet til via HDMI kan sende styringskommandoer til TV-en (og omvendt – at de kan styres med TV-fjernkontrollen). Da kan du i så fall bruke volumknappene på telefonen for å regulere volumet på TV-en.

Apple TV Remote kan lastes ned gratis i App Store og fungerer med de tre siste generasjonene av Apple TV, iPhone og iPad.

LES OGSÅ:
10 fine apper til nye Apple TV
10 kjekke triks til deg med nye Apple TV
Slik får du de flotte Apple TV-skjermsparerene på Mac

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer