Slik spiller du basketball og sjakk i Facebook Messenger

Messenger-appen skjuler spill du allerede har installert.

<b>BASKET I MESSENGER: </B>Det ser ikke ut som en million dollar, men basketballspillet i Facebook Messenger ble raskt en hit på kontoret. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BASKET I MESSENGER: Det ser ikke ut som en million dollar, men basketballspillet i Facebook Messenger ble raskt en hit på kontoret. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Easter eggs», eller påskeegg på norsk, er et begrep for skjulte budskap eller funksjoner i alt fra filmer til dataprogrammer og spill. Programmer har hatt dette i lang, lang tid.

Et av de tidligste eksemplene er operativsystemet TOPS-10 fra 1967, som bød på et mer eller mindre artig budskap om du skrev inn kommandoen «make», etterfulgt av «love» («not war?»).

Du har trolig mange påskeegg tilgjengelig på mobilen din, også. Blant annet i appen Facebook Messenger, som skjuler både et basketballspill og sjakk.

Da de ligger inne i selve appen, betyr det at alle Messenger-brukere har begge spillene installert allerede – prøv selv!

LES OGSÅ: Her er de hemmelige spøkene du kan prøve på Google!

Slik spiller du basketball i Messenger

Basketballspillet ble ifølge The Verge lagt inn i Messenger for å feire college-turneringen March Madness, og er ikke spesielt avansert eller imponerende. Men det er faktisk ganske gøy likevel.

  1. Start en chat med den du ønsker å spille med.
  2. Finn basketball-emojien og send den.
  3. Trykk på basketballen.
Nå gjelder det å få flest mulig treff etterhverandre, og når du passerer 10 blir det straks vanskeligere. Spillet holder styr på hvor mange hver av dere har klart, så jada – dette er en konkurranse!

Her ser du hvordan det fungerer:

Messenger har en hemmelighet. Hva er din rekord? 󾟖Les mer her: http://www.dinside.no/936364/slik-spiller-du-basketball-og-sjakk-i-facebook-messenger

Posted by DinSide.no on 8. april 2016

LES OGSÅ: Slik sender du live video på Facebook

Slik spiller du sjakk i Messenger

I forhold til basketballspillet er dette kompliserte greier, både fordi det tross alt er sjakk, og fordi det styres med tekstkommandoer. Spillet ble trolig først oppdaget av brukerne på Reddit.

  1. Start en chat med den du ønsker å spille med.
  2. Skriv inn «@fbchess play».
  3. Du får da se brettet, men for å bevege brikkene må du skrive inn kommandoer. Skriv inn «@fbchess help» for mer om hvordan, eller sjekk ut Reddit-tråden. For eksempel vil «@fbchess Nbd2» flytte springeren i B-raden til plass D2.
Lykke til!

LES OGSÅ: Hva skjer når du kommer borti like-knappen, og angrer? Vi sjekka!