Neida, vi knyter ikke skilpadder, iPhone.
Neida, vi knyter ikke skilpadder, iPhone.Vis mer

Slik slår du av autokorrektur på iPhone

Kjekke funksjoner virker noen ganger mot sin hensikt.

I utgangspunktet er autokorrigering på telefonen en kjekk ting å ha, for ofte bommer man på en tast eller to når man skriver på det relativt trange tastaturet.

Dog skal det sies - autokorrekturen (og særlig på iPhone) er ofte såpass på viddene at selv om du skrev et ord riktig, blir forslaget noe helt, helt annet. På iPhone er funksjonen dessuten laget slik at ordet byttes ut automatisk, så du er nødt til å krysse vekk forslaget som dukker opp for at dine knappetrykk skal beholdes.

30 iPhone-triks du bør kunne

Og nettopp det er for mange mer til irritasjon enn til nytte. Nettstedet Damnyouautocorrect samler inn morsomme eksempler på nettopp dette, der samtaler plutselig dreier seg om helt andre ting fordi ett ord blir byttet ut.

Dette medfører også at mange sender en tekstmelding på nytt. Estimater fra Mobile Entertainment tilsier at britiske telefonoperatører drar inn omtrent en halv millard kroner i året på meldinger som sendes på nytt på grunn av autokorrigeringsfeil.

Slik slår du det av

Lei av at telefonen "retter" opp det du skriver? Du slår det veldig enkelt av.

Slik slår du av autokorrektur på iPhone


Alt du trenger å gjøre er å gå inn på innstillinger=>generelt=>tastatur og slå av bryteren for autokorrektur. Som du ser finner du også noen andre valg der, som forklart på skjermbildet over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Android varierer dette ut fra hvilket tastatur du bruker, men innstillingene for tastatur finner du ved å gå inn på innstillinger og deretter språk og tastatur. Avhengig av hvilket tastatur du bruker er du deretter nødt til å gå inn på det aktuelle tastaturet og styre autokorrektur derfra.