Slik sikrer du kodene dine på din nye Nokia

Nokia glemte lommebokfunksjonen på sine nye telefoner. Her er redningen.

Det er ikke alltid lett å huske alle koder i hodet. Kreditkortkoder, sikkerhetskoder, pinkoder og alarmkoder går ofte i surr, og man har ofte sett seg nødt til å skrive de ned. Rent sikkerhetsmessig er det så klart lurest å pugge så mye du kan, men det er ikke alltid like lett.

De aller fleste mobiltelefoner de siste årene har på en eller annen måte latt deg passordbeskytte kodene dine, også Nokia. Allikevel har de unnlatt å installere ”lommebokfunksjonen” i sine nyere telefoner, og har dermed skapt store problemer for mange. Med Best Safe fikser du imidlertid dette problemet med glans.

Best Safe er et lite tilleggsprogram for Symbian-telefoner, som tilbyr akkurat de funksjonene Nokia har fjernet, presentert i et enkelt og forståelig brukergrensesnitt. Du kan lagre alt fra kredittkortnummer til personnummeret ditt, og alle typer passord har et eget symbol, så det er enkelt å finne fram til. For å få enda bedre oversikt kan man også lage egne mapper for å skille mellom passordene. For eksempel kan du skille mellom personlige koder og koder du bruker på jobben.

Desverre er ikke programmet gratis, men det koster ikke all verden. For 12 dollar (omtrent 75 kroner) får du lastet det ned her, men du kan også prøve det gratis i 15 dager.

Slik går du fram

Det første du må gjøre er å laste ned programmet. I denne testen har vi brukt en Nokia N80, men fremgangsmåten bør være rimelig lik på de andre kompatible telefonene.

Steg 1

Slik sikrer du kodene dine på din nye NokiaFørst og fremst: Koble mobilen til datamaskinen din. Hvis du ikke har det som standardinnstilling så må du sette opp telefonen til USB-tilkobling, så datamaskinen registrerer at den blir tilkoblet. Med dette gjort vil du får spørsmål om du vil la Nokia Application Installer installere programmet for deg, og her er det bare å trykke ja.

Steg 2

Filen vil da bli lastet ned på maskinen din, og det vil komme opp et vindu hvor det står at du kan fortsette installasjonen på telefonen din. Du vil nå få opp et vindu på mobilen din hvor du blir spurt om du vil installere programmet, og om du vil lagre det på minnekortet eller det integrerte minnet i telefonen. Her kan du velge telefonminnet hvis du har nok med plass, og programmet vil installere seg selv på kort tid.

Steg 3

Slik sikrer du kodene dine på din nye Nokia

Med programmet installert er det bare å begynne å legge inn kodene dine. Du finner programmet under mappen ”mine egne”, hvor du finner ikonet som representerer Best Safe.

Steg 4

Gå inn på valg, og velg ”New”. Du vil nå ha mulighet til å enten lage en ny mappe, lagre en ny kode, eller lage en notat. Trykk på ”Folder” for å lage en egendefinert mappe. Når dette er er gjort, trykk deg inn til mappen ved å enten trykke til høyre når mappen er markert, eller trykk deg inn med midterste knapp. Her kan du igjen velge om du vil lagre en notis, eller om du vil lagre en kode. Vi lagrer en kode.

Steg 5

Slik sikrer du kodene dine på din nye Nokia

Trykk på ”New” og så på ”card”, og du vil få opp en lang liste med ulike koder du kan lagre. Alt fra pin-koder til kredittkort til personnummer og alarmkoder finner du her, så det bare å bla seg gjennom til du finner det som passer. Velg så det du ønsker, og du vil få muligheten til å lagre en rekke detaljer om koden. Når du er klar trykker du på utført, og du vil komme tilbake til mappen du lagret koden i. Du kan nå enten lagre en ny kode, eller gå tilbake til hovedmenyet å lage en ny mappe.

Dette er de to hovedfunksjonene du har, men fortsatt er ingenting passordbeskyttet. Slik gjør du det.

Steg 6:

Gå inn på valg, og velg ”Security”. Trykk her på ”Change password”, for å lage et passord. Skriv inn og bekreft det på neste linje, og du vil nå bli spurt om passord hver gang du åpner opp Best Safe. Hvis du er virkelig redd for å miste dine yrkeshemligheter kan du også sette på ”Lock Best Safe” i sikkerhetsmenyen, slik at programmet vil låse seg selv hvis det ikke er noen aktivitet. Dette gjør du under Security -> security options -> Lock Best Safe. Tiden du stiller den inn på er egendefinert.

Programmet er kompatibelt med de fleste nyere Nokiamodeller. Vi testet programmet med en Nokia N80. Her er en full liste over kompatible telefoner.

Nokia N80 (testet), Nokia N71, Nokia N73, Nokia N93, Nokia N92, Nokia E60, Nokia E61, Nokia E70, Nokia E50, Nokia 5500d, Nokia N91, Nokia E62, Nokia N75, Nokia N80 IE, Nokia N91 8Gb, Nokia 3250, Nokia N95.

Som nevnt tidligere koster programmet penger, men kan også testes ut gratis i 15 dager. Mer informasjon om både programmet og betaling finner du på progammets nedlastingsside.