Slik sender du gratis tekstmeldinger

Det er en grunn til Ping! skrives med utropstegn.

PING MEG: Med Ping! er det en enkel sak å sende gratis tekstmeldinger - forutsatt at du har iPhone eller iPod Touch.
PING MEG: Med Ping! er det en enkel sak å sende gratis tekstmeldinger - forutsatt at du har iPhone eller iPod Touch. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanlige tekstmeldinger har flere fordeler: De sendes og mottas mer eller mindre umiddelbart (med unntak av nyttårsaften), alle kan sende og motta dem, og de får stort sett folk til å fatte seg i korthet (spesielt på nyttårsaften).

De har også en ulempe. En SMS koster like mye enten du skriver et enkelt "ja" eller "nei", eller om du skriver en liten avhandling om hvorfor akkurat du glemte å handle middagsingredienser før du kom hjem. (Med noen unntak ... går du over 160 tegn blir det dyrere.)

En slags SMS

Ping! er et rykende ferskt program for iPhone og iPod Touch som gjør du at simpelthen forbigår hele SMS-systemet, og således kan sende gratis tekstmeldinger til alle andre iPhone og iPod Touch-eiere.

Allerede der ligger det en ganske vesentlig begrensning for deg som ikke har denne telefonen eller mp3-spilleren.

Programmet sender tekstmeldinger via en egen server, noe som betyr at meldingene er gratis hvis du er tilknyttet Wlan, og nesten gratis hvis du fatter deg i korthet når du ikke er tilknyttet et vanlig trådløsnett.

SLIK SER DET OFTE UT: Eksempel på klassisk, meningsløs tekstmeldings-utveksling.
SLIK SER DET OFTE UT: Eksempel på klassisk, meningsløs tekstmeldings-utveksling. Vis mer


Når du bruker Ping! betaler du nemlig bare for datatrafikken, og ettersom datatrafikk er langt rimeligere enn SMSer ved lave datamengder, er det penger å spare hvis du A) kjenner mange som har iPhone og iPod Touch, og B) sender mye meldinger.

Enkelt å komme i gang

Registreringen er særdeles enkel. Skriv inn ønsket brukernavn, og så er du klar til å sende meldinger. Neste steg er å invitere andre du kjenner.

Ettersom Ping! støtter Apples spesielle variant av push-varsling, vil du også få beskjed om innkommende meldinger uavhengig av om programmet er aktivt eller ikke. Du kan velge mellom både visuell og hørbar varsling, eller begge deler.

Etter å ha testet Ping! en liten periode kan ting tyde på at selve meldingstjenesten har visse innkjøringsproblemer. Produsenten lover at Ping!-meldinger vil bli levert "umiddelbart", men vår erfaring tyder på at det på ingen måte alltid er tilfelle. I flere tilfeller opplevde vi at det tok både fem, seks og sju minutter før meldingene nådde mottaker.

iPod Touch-eiere bør naturligvis tenke seg ekstra godt om før de overfører deler av sitt tekstmeldings-liv til Ping!, ettersom de er avhengig av en Wlan-forbindelse for å motta (og å sende) meldinger.

Gratis - en stund

Programmet oppgir dessuten også feil sende- og mottakstidspunkt, med en feilmargin på +6 timer. Meldinger sendt klokka 10 vises for eksempel som sendt klokka 16.

Når du først har fått venner og bekjente på kontaktlista di i Ping!, kan du ved hjelp av "Link to address book"-kommandoen enkelt knytte hver kontakt opp mot iPhones egen adresseliste.

Programmet er gratis i introduksjonsperioden, og tilgjengelig i App Store nå. Hva prisen blir etter gratisperioden er uvisst.

Flere gratisprogrammer finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer