Slik roterer du iPhone-videoen

Vises videoen sidelengs?

Noen ganger lagres filmen "feil vei". En app til 6 kroner sørger for å rette den opp igjen.
Noen ganger lagres filmen "feil vei". En app til 6 kroner sørger for å rette den opp igjen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I blant kan det være at videoen du har tatt opp med iPhone får feil informasjon fra gyroskopet, med det resultat at du kan ende opp med en videofil som er rotert 90 grader når du vil spille den av, redigere den eller poste den på YouTube.

Selv opplevde jeg det på iPhone forleden dag, der jeg i avspillingsmodus aldri klarte å vri telefonen riktig vei fordi filmen da ble rotert ytterligere. Jeg hadde filmet i landskapsmodus (altså der ikke telefonen holdes på høykant), men hadde også rotert telefonen på skrått nedover, som gjorde at gyroskopet nok ble lurt.

Heldigvis finnes det en app for det, og jeg endte dermed opp med å bruke seks kroner på Rotate Video HD.

Samleside:

Mobilapplikasjoner

image: Slik roterer du iPhone-videoen


Programmet har ingen annen funksjon enn å kunne rotere videoer med 90-gradersintervaller, og bruken er såre enkel – du blar frem til ønsket video, venter på at den skal lastes inn og trykker på pila enten til venstre eller høyre for rotering henholdsvis mot og med klokka.

Når du er fornøyd med retningen, trykker du på ferdig-knappen. Da lagres en rotert kopi av filmen på telefonens kamerarull.

Det kjekke er at filmen ikke komprimeres på ny, så dette kan du gjøre uten kvalitetstap, og så er det bare å se på den, sende den, redigere i iMovie eller hva du måtte ønske.

Her er resultatet jeg endte opp med - rotert riktig vei:

image: Slik roterer du iPhone-videoen


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!