Slik ringer du gratis med smartmobilen

Telefonsamtaler fra utlandet kan bli dyrt, både for deg og den du ringer. Slik sparer du kostnadene.

Å ringe hjem til venner fra en deilig strand på Mauritius er kanskje fristende, men ikke spesielt økonomisk. Har hotellet et trådløst internett tilgjengelig, er det imidlertid en enkel løsning på problemet. Foto: COLOURBOX.COM
Å ringe hjem til venner fra en deilig strand på Mauritius er kanskje fristende, men ikke spesielt økonomisk. Har hotellet et trådløst internett tilgjengelig, er det imidlertid en enkel løsning på problemet. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å være mobilbruker i utlandet blir stadig billigere, men alt som kan gjøre telefonregningen lavere, er noe vi i Dinside er veldig opptatte av.

Det finnes mange måter å kutte kostnadene på. Å la være å bruke mobilen er det enkleste trikset, men ikke like gøy.

Skal du surfe på nettet, anbefaler vi at du alltid er koblet til et trådløst nettverk. Dropper du dataroamingen, kan du enkelt unngå smell på regningen.

Finner du et trådløst nett, kan du imidlertid gjøre mer enn å sjekke Dinside og oppdatere Facebook. Du kan faktisk også ringe hjem.

– Telefonsamtaler er dyrt. Husk at du også må betale hvis folk ringer deg. Ikke bare ferieroen, men også hundrelappene kan ryke hvis jobben slår på tråden, sa Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice ved Forbrukerrådet i en pressemelding for et par år tilbake.

Med en app til smartmobilen kan du ringe helt gratis, så lenge du er koblet til et trådløst nett. Her er noen verdt å sjekke ut.

Les også: Store forskjeller på mobildata i utlandet

Skype

image: Slik ringer du gratis med smartmobilen


Å «skype» har nesten blitt synonymt med å ringe over internett, på samme måte som å «google» er synonymt med internettsøk. Tjenesten ble opprinnelig lansert for datamaskiner, men har etter hvert flyttet seg over i mobilverdenen og finnes som app til de fleste smarttelefoner.

Med Skype-appen kan du både ringe og sende meldinger gratis til andre over internett. Den eneste forutsetningen er at mottakeren også har Skype. Sannsynligheten for det er imidlertid stor, ettersom det etter å ha blitt kjøpt opp av Microsoft, har blitt erstatningen for Windows Live Messenger.

Lenker:
Skype for iOS (App Store, gratis)
Skype for Android (Google Play, gratis)
Skype for Windows Phone (Windows Store, gratis)

Les flere tips: Slik surfer du billigere i ferien

Viber

image: Slik ringer du gratis med smartmobilen


Viber er ikke helt ulik Skype, men begynte som en ren mobiltjeneste, og finnes nå også i skrivebordsversjon. Med Viber er det også mulig å ringe gratis over internett til andre brukere, så fremt de også har Viber installert på sin telefon.

Viber henter automatisk samtlige kontakter fra telefonboken din som også er brukere, så det er utrolig enkelt å komme i gang. Du må imidlertid registrere deg med telefonnummeret ditt. Med tjenesten er det også mulig å sende gratis tekst- og videomeldinger samt hvor du befinner deg på et kart, så her er mulighetene nærmest uendelige.

Lenker:
Viber for iOS (App Store, gratis)
Viber for Android (Google Play, gratis)
Viber for Windows Phone (Windows Store, gratis)

Les også: Nettleserne som kutte surfekostnadene

Facebook Messenger

image: Slik ringer du gratis med smartmobilen


De fleste tenker kanskje at Facebook bare kan brukes til å skrive meldinger til andre, men tidligere i år kom det en oppdatering til den dedikerte Messenger-appen som lar brukerne ringe gratis via trådløst nett.

Når du er inne på en samtale med en annen bruker, bare se etter et lite ikon merket "i". Trykk på denne, så vil du se en knapp for "Gratis samtale". Er den ikke aktiv, kan det hende at brukeren ikke er tilgjengelig eller ikke har appen på sin mobil.

Lenker:
Facebook Messenger for iOS (App Store, gratis)
Facebook Messenger for Android (Google Play, gratis)

Les også: Hvem har billigst surfing i Europa?

Rebtel

image: Slik ringer du gratis med smartmobilen


Rebtel er kanskje ikke like kjent som de foregående, men lar deg også ringe gratis til andre brukere over trådløsnettet. Siden det antakelig ikke er så mange andre du kjenner som bruker akkurat denne appen, er den kanskje ikke så aktuell, men den har en unik og potensielt veldig nyttig funksjon.

Den kan også brukes til å ringe billigere når du er i utlandet. Når du ringer, sørger appen for at det skjer på billigst måte ved at den oppretter et eget lokalt nummer du kan bruke. Kjekt hvis du skal ringe til noen i det landet du befinner deg i. For at det skal bli så billig som mulig, bør du bruke et lokalt telekort også. Hvis du skal være et sted over en lengre tidsperiode, kan det være gull verdt.

Lenker:
Rebtel for iOS (App Store, gratis)
Rebtel for Android (Google Play, gratis)
Rebtel for Windows Phone (Windows Store, gratis)

Vil du bare sende gratis meldinger i stedet? Her er 5 apper du kan sjekke ut!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!