Slik overvåkes mobilen din

Er du bekymret for at Storebror ser deg og at George Orwells 1984 skal bli virkelighet? En ny tjeneste tar oss nå et langt skritt nærmere.

Publisert
Sist oppdatert

Britiske World Tracker gir nemlig brukerne muligheten til å følge bevegelsene til en person bare ved å taste inn mobilnummeret deres. Etter å ha registrert hvilken tidsperiode personen skal overvåkes får man opp resultatet, med kart og satellittbilder fra Google Maps.

Man får også en detaljert beskrivelse over når mobiltelefonen ble registrert sist og hvor langt unna eventuelle gater den var. Alt dette skjer ved at World Tracker benytter seg av data fra basestasjonene som tross alt er jevnt plassert over hele verden.

Zoomer inn

Firmaet bak World Tracker hevder tjenesten er for bedrifter som vil ha kontroll over selskapets mobiler og som en ekstra sikkerhet for folk som jobber alene. Det er jo også et genialt verktøy for å finne savnede mobiler.

Med tanke på at man kan følge lokasjonen til mobilen over en tidsperiode kan man også se hvor de som bruker mobilen beveger seg. Siden tjenesten benytter Google Maps har man også en unik mulighet til å zoome inn og ut for å få detaljerte bilder om det aktuelle stedet. Ikke akkurat en god nyhet for de som liker å holde sitt privatliv - nettopp privat.

Slik overvåkes mobilen din


Må gi godkjennelse

World Tracker kan unektelig være en nyttig tjeneste for foreldre som vil ha kontroll over barna sine eller som verktøy for å finne savnede personer. Det er imidlertid ikke like gunstig for utro ektemenn og eventuelle andre med urent mel i posen.

Heldigvis er det et par begrensninger i den nye tjenesten som gjør at vi ikke er helt i 1984-land enda. Ikke minst er det et krav om at den som skal overvåkes må gi sin godkjennelse til dette.

Den første gangen man prøver å overvåke et telefonnummer vil nemlig den som disponerer det aktuelle telefonnummeret få en tekstmelding. Den må brukeren svare på for å i det hele tatt åpne for overvåkning.

Kommer til Norge

For øyeblikket er tjenesten bare tilgjengelig i Storbritannia via mobiloperatørene O2, Orange, T-Mobile og Vodafone. Det vil si at det er bare kunder hos disse som kan overvåkes via World Tracker.

nettsidene til selskapet reklamerer de imidlertid med at man snart vil få tjenesten også her i Norge. De jobber visstnok med å få det til for kunder hos både Telenor og NetCom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer