PUST UT: Selv om du har glemt å logge deg av på en fremmed maskin, kan du fikse det fra mobilen etterpå. Foto: Pål Joakim Pollen
PUST UT: Selv om du har glemt å logge deg av på en fremmed maskin, kan du fikse det fra mobilen etterpå. Foto: Pål Joakim PollenVis mer

Glemt å logge av Facebook?

Slik logger du ut selv om du har forlatt maskinen

Lånt en PC og glemt å logge av? Det kan du fikse på telefonen.

Av og til hender det seg at man låner en PC, og i løpet av økta har man kanskje logget inn for å sjekke e-posten, sosiale medier eller hva det måtte være.

Og det kan definitivt knyte seg i magen senere på dagen, når man innser at man glemte å logge seg ut før man forlot åstedet. At andre har tilgang til e-posthistorikk, meldinger i sosiale medier, bilder og andre ting er ingen god følelse.

Logg av andre enheter

Kjekt er det derfor at du på mange tjenester har mulighet til å logge ut fra andre enheter. Under finner du fremgangsmåten til noen av dem:

Google
Start med å åpne Gmail-appen på telefonen din, trykk på menyikonet øverst til venstre og bla ned til innstillinger i bunnen. Derfra trykker du på e-postadressen din og videre på min konto. Alternativt kan du peke nettleseren til myaccount.google.com (kan også gjøres fra PC).

SJEKK HVOR DU ER LOGGET PÅ: Via Googles sikkerhetsinnstillinger kan du se hvilke enheter som har tilgang til kontoen din og eventuelt fjerne denne tilgangen. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
SJEKK HVOR DU ER LOGGET PÅ: Via Googles sikkerhetsinnstillinger kan du se hvilke enheter som har tilgang til kontoen din og eventuelt fjerne denne tilgangen. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Da åpnes en egen nettside for Google-innstillingene dine. Gå til sikkerhet og bla ned til enhetene mine-boksen, der du kan trykke på administrer enheter for å få opp alle; sortert på når de sist logget på kontoen.

Vil du fjerne tilgangen på en av dem, er det bare å trykke på den, etterfulgt av den røde fjern-knappen. Da vil sesjonen avbrytes neste gang enheten er i kontakt med Googles tjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Dette vil da gjelde alle Googles tjenester, inkludert Gmail, Google Photos og så videre.)

Facebook
I Facebook-appen trykker du på menyknappen på høyre side og velger deretter innstillinger fra menyen. Dernest går turen til sikkerhet og innlogging, og på toppen av skjermbildet vises hvor du er innlogget med et se flere-valg.

Facebook gir deg også muligheten til å logge ut andre enheter. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Facebook gir deg også muligheten til å logge ut andre enheter. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Og trykker du på det, får du se alle enhetene du er logget inn på. For å fjerne en av dem, trykker du på de tre prikkene og velger logg ut.

Spotify
Vært på fest og logget på Spotify fordi verten bare hadde gratisversjonen? Da kan det være greit å få logget ut igjen, siden Spotify ikke tillater at flere enheter lytter samtidig med samme Spotify-konto.

IKKE I APPEN: For å logge av andre enheter fra Spotify-kontoen din, må du gå til Spotifys nettsider. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
IKKE I APPEN: For å logge av andre enheter fra Spotify-kontoen din, må du gå til Spotifys nettsider. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Du finner dog ingen mulighet for dette i Spotify-appen, men åpne Spotifys nettsider i nettleseren din, logg eventuelt på om du ikke er logget på fra før og trykk på profilikonet ditt (+ account om du bruker PC). I bunnen av skjermbildet ligger den store svarte sign out everywhere-knappen du trenger. Den logger deg for øvrig av enheten du bruker også.

Netflix
Har du standardabonnement på Netflix kan du strømme samtidig på to enheter, men har du delt kontoen med litt for mange venner, er det enkelt å rydde opp i.

Også på Netflix må du åpne nettsidene for å logge ut andre enheter. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Også på Netflix må du åpne nettsidene for å logge ut andre enheter. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Heller ikke her finner du muligheten i Netflix-appen, så du må peke nettleseren din til Netflix' nettsider, eventuelt logge på og trykke på menyikonet og konto.

Derfra går turen nedover på siden – til «logg av alle enheter». Netflix opplyser om at det kan ta opp til åtte timer, dog.

Nødløsning: Bytt passord

Mange andre tjenester har tilsvarende funksjonalitet, men ikke alle. Bruker du en tjeneste vi ikke har nevnt her, og som mangler en slik funksjon, kan det være smart å endre passordet sitt.

Da vil som regel andre maskiner bli nødt til å logge seg på, på nytt igjen.