Slik laster du ned amerikanske apper

Ikke alt er tilgjengelig for nordmenn, men det finnes omveier.

<strong>IKKE KOMPATIBEL?</strong> Joda, det finnes triks for å laste ned apper du egentlig ikke får tilgang til å laste ned. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE KOMPATIBEL? Joda, det finnes triks for å laste ned apper du egentlig ikke får tilgang til å laste ned. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger blir man litt misunnelig, kanskje spesielt på amerikanere, som ofte får nye godbiter før de kommer her til lands.

Et godt eksempel er utvalget på Netflix. Faktisk var Dinsides mest leste artikkel i fjor skrevet året før og handlet om hvordan man får amerikansk Netflix-innhold. (Da vi i 2009 skrev en artikkel om ni nettjenester vi misunner amerikanerne var Netflix definitivt blant dem.)

Apper er et annet eksempel – noen ganger slippes det apper som kun er tilgjengelige i USA, eller som bare kan lastes ned på enkelte enheter selv om de også ville ha fungert på andre.

Flere årsaker

Det kan være flere årsaker til at en app ikke vil la seg laste ned på din telefon. Det kan være relatert til rettigheter, f.eks. i apper som byr på musikk- og videoinnhold, eller det kan være at utvikleren har valgt å fokusere på enkelte markeder der vårt eget ikke er inkludert.

Eller kanskje den som har laget appen bare har testet den på enkelte modeller eller Android-versjoner og ikke vil at appen skal få svakere rating fordi den muligens feiler på andre enheter/versjoner. Enkelte produsenter har også apper som kun er ment til telefoner de selv har laget, men som også kan fungere utmerket på andre.

Les også: 42 fine reiseapper

Trikset som lar deg laste ned

<strong>IKKE NOE FANCY</strong> – men det fungerer, i hvert fall.
IKKE NOE FANCY – men det fungerer, i hvert fall. Vis mer


Dersom du finner en Android-app som ikke lar seg laste ned, finnes det imidlertid et triks. Det er ikke verre enn å laste ned appen APK Downloader (Google Play, gratis) først.

Deretter søker du frem appen du har lyst til å laste ned i nettleseren på telefonen, og når du trykker på lenka blir du spurt om hvilken app du vil åpne lenka i. Normalt velger man der Google play, men hvis du da velger APK Downloader, kan den laste ned appen for deg (fra Google Play); uavhengig av om enheten er kompatibel eller ei.

Alternativt kan du åpne APK Downloader-appen og angi pakkenavnet manuelt. Det finner du i URL-en til appen i Google Play-butikken:

<strong><strong>PAKKENAVN:</strong></strong> Alle Android-apper har et pakkenavn du finner i slutten av URL-en dersom du besøker appens side på play.google.com.
PAKKENAVN: Alle Android-apper har et pakkenavn du finner i slutten av URL-en dersom du besøker appens side på play.google.com. Vis mer


For å installere den er du dog nødt til å tillate installering fra ukjente kilder, som du finner under innstillinger, sikkerhet.

Kun gratis-apper

Merk at dette kun gjelder apper som er gratis, og at de da ikke nødvendigvis vil fungere på din enhet.

Vi prøvde for eksempel med Songza, en musikk-kurator-app som Google nylig kjøpte. Selv om vi fikk lastet ned appen, får vi ikke strømmet musikk fra den; sannsynligvis fordi appen selv sjekker geografisk plassering, noe den ikke gjør på iOS-utgaven, som finnes i den amerikanske versjonen av App store.

Les også: Slik får du amerikansk iTunes-konto

Da får vi heller krysse fingrene for at Songza snart dukker opp for oss nordmenn etter Google-oppkjøpet. Det er nemlig en utmerket musikktjeneste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer