Foreløpig er det ikke mulig å kjøpe applikasjoner fra Android Market i Norge, men det finnes omveier.
Foreløpig er det ikke mulig å kjøpe applikasjoner fra Android Market i Norge, men det finnes omveier.Vis mer

Slik kjøper du Android-applikasjoner

Lei av ikke å ha tilgang til alt?

Android-baserte telefoner er på hugget om dagen, og det selges nå flere Android-enheter enn iPhone i USA.

Her til lands har det etter hvert kommet en god håndfull enheter som bruker Android, eksempelvis HTC Desire, som vår mobilanmelder mente var den beste telefonen noensinne, og som derfor høstet en sekser på terningen.

Allikevel er det et lite skår i gleden om du kjøper en Android-telefon i dag. Det er nemlig fortsatt slik at det kun er gratisdelen av Android Market (Googles nettbutikk for mobilapplikasjoner) som er tilgjengelig for oss nordmenn. Applikasjoner som koster penger har nordmenn foreløpig ikke tilgang til.

Men, som med så mye annet finnes det selvsagt et triks.

Derfor er Android bedre enn iPhone OS

Fungerer med utenlandsk SIM

Undertegnede har selv fått demonstrert at det fungerer å kjøpe fra Android Market dersom du har et utenlandsk SIM-kort i mobiltelefonen, som selvsagt må være fra ett av landene der hele Android Market er tilgjengelig.

I vårt tilfelle dreide det seg om et britisk SIM-kort fra operatøren T-mobile, kjøpt på eBay for et slikk og ingenting (eBay-søk: t-mobile). Selvsagt kan du også kjøpe et kontantkort neste gang du er i England.

15 anbefalte Android-programmer

Ved å putte det engelske SIM-kortet i telefonen blir plutselig hele Android Market tilgjengelig. Du trenger også en Google Checkout-konto (Googles betalingsløsning som konkurrerer med f.eks. PayPal), men her holder det at kontoen er norsk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du har kjøpt applikasjonene du ønsker, kan du bytte tilbake til ditt opprinnelige SIM-kort. Applikasjonene blir uansett liggende på telefonen.