Ny DNS-tjeneste tilgjengelig på mobil

Slik kan du surfe sikkert på mobilen med ett tastetrykk

Ny app med hastighet og personvern i fokus tilgjengelig for Android og iPhone.

SIKKER SURFING: Cloudflare lanserer appen 1.1.1.1 til Android-enheter og iPhone. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SIKKER SURFING: Cloudflare lanserer appen 1.1.1.1 til Android-enheter og iPhone. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april skrev vi om lanseringen av den nye DNS-tjenesten til nettgiganten Cloudflare. Selskapet lovet både raskere og sikrere surfing ved bruk av deres DNS, og nå kommer tjenesten til mobil. Det i form av en app slik at man ikke trenger å knote i mobilens innstillinger for å sette opp DNS-tjenesten, alt gjøres med et tastetrykk.

Appen heter rett og slett 1.1.1.1: Faster & Safer Internett.

Lagrer ikke opplysninger

Cloudflare lover en sikker surfeopplevelse med DNS-tjenesten aktivert, og sier den skal gjøre det vanskeligere for bredbåndleverandøren å spore surfehistorikken din, blokkere sider og videresende trafikk.

Det er nemlig mulig for leverandører å spore surfevanene dine, men Cloudflare lover at de ikke gjør det. Selskapet har blant annet hyret inn KPMG for å sikre at dette går riktig for seg.

Appen kan egentlig sammenliknes med en VPN-tjeneste og gjør at man kan surfe på offentlige, trådløse nettverk – som for øvrig ikke alltid er å anbefale – med én bekymring færre.

Kan oppleve økte hastigheter

I tillegg til økt sikkerhet, kan man også oppleve økt hastigheten på Internett. Tall fra DNSperf, som undersøker ulike DNS-tjenester, viser at Cloudfares løsning svarer desidert raskest.

Foruten Cloudflares 1.1.1.1, finnes også alternativer som OpenDNS og Googles DNS-tjeneste.

Appen 1.1.1.1: Faster & Safer Internett kan lastes ned til Android og iOS-enheter.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!