Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

Slik fungerer trådløs lading på Nokia Lumia 920 og 820

Windows Phone 8-modellene Nokia Lumia 920 og 820 kan et par triks ingen andre kan.

Publisert
Sist oppdatert

Denne uken avduket Microsoft Windows Phone 8, og vi har allerede sett hvordan operativsystemet ser ut på HTCs Windows Phone 8X.

Les saken her: Slik er Windows Phone 8 - mye gammelt, noe nytt

Den argeste konkurrenten til HTC i kampen om Windows Phone-kundene er Nokia. Finnene har gått "all in" med Microsofts operativsystem, og smarttelefon-fremtiden til finnene hviler på skuldrene til deres nye Windows Phone 8-telefoner Nokia Lumia 920 og Lumia 820.

Og her er det ikke bare mobiler som skal selges, men også tilbehør, blant annet til trådløs lading. Funksjonaliteten er innebygget i Lumia 920, og tilgjengelig på 820 via et deksel. Og om ikke trådløst tilbehør var nok, kan du kjøpe tilbehør til tilbehøret, i form av for eksempel en pute til den trådløse ladestasjonen.

Hvordan telefonene og alt tilbehøret fungerer ser du i videoen over!

Trådløs lading får også Googles nye Nexus-telefoner, les alt her

Lumia 920 vs. 820

Lumia 920 er den dyreste i flokken, med en norsk prislapp på omlag 4.700 kroner. Den havner i butikkhyllene i løpet av november.

<strong>MYE UTSTYR:</strong> Kundeansvarlig Henrik Fagernes i Nokia Norge viser DinSide hvordan deres nye Lumia 920 og 820 selges med en lang linje ekstrautstyr. Til og med ekstrautstyr til ekstrautstyret, i form av "puter" til den trådløse laderen.  Foto: Per Ervland
MYE UTSTYR: Kundeansvarlig Henrik Fagernes i Nokia Norge viser DinSide hvordan deres nye Lumia 920 og 820 selges med en lang linje ekstrautstyr. Til og med ekstrautstyr til ekstrautstyret, i form av "puter" til den trådløse laderen. Foto: Per Ervland Vis mer


Lumia 820 er den billigere lillesøsteren, og får en veiledende pris på omlag 3.700 kroner. Når denne kommer i butikkene kan ikke Nokia svare på ennå.

Mer om spesifikasjonene til Nokia Lumia 920 og 820 finner du her

Det er ganske mye som skiller de to, selv om prosessoren er lik; en dobbelkjernet 1,5 GHz Snapdragon S4. 920 får nemlig det Nokia kaller "PureMotion HD+"-skjerm som lar deg berøre den med for eksempel vanter, samt 32 GB minne, innebygget trådløs lading og ikke minst: Et PureView-kamera.

PureView betyr ingenting

– Men nøyaktig hva ligger egentlig i PureView-betegnelsen?

– Det er et kvalitetsstempel, svarer kundeansvarlig Henrik Fagernes i Nokia Norge.

Det har med andre ord lite med telefonen Nokia 808 PureView å gjøre. Kameraet i Lumia 920 har for eksempel "bare" 8,7 megapiksler, sammenliknet med 808 sine 41 megapiksler. Så PureView innebærer ingen konkrete funksjoner; det er bare et varemerke Nokia har funnet på.

Les også: Test av Nokia 808 PureView - en helt rå kameramobil

I Lumia 920 sitt tilfelle henviser PureView til blant annet en optisk bildestabilisator, som så ut til å fungere imponerende bra da vi fikk prøve den. Denne skal hjelpe deg til å få rolige videoer og skarpe bilder i dårlig lys. Altså kompensere din egen skjelving, som ofte skaper problemer ved lange lukkertider og filming.

Les også: Test av Nokia Lumia 900

Vi kommer selvfølgelig tilbake med en full test av Lumia-modellene når Nokia får sendt dem ut. Inntil videre bør du sjekke videoen øverst i saken!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer