Slik får du tilgang til musikken offline

Husk å gjøre dette før du drar på ferie.

Å laste ned musikken er enkelt i Wimp og Spotify.
Å laste ned musikken er enkelt i Wimp og Spotify. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Spotify, Wimp og de fleste andre musikkstreaming-tjenestene gir deg mulighet til å spille av musikken også når du er offline. Ikke alle 18-20 millioner låtene, naturligvis, men enkeltlåter, album og spillelister kan du trygt laste ned.

Dette krever imidlertid at du har et abonnement som tillater slik offline-lytting. I skrivende stund koster et slikt abonnement 99 kroner måneden hos både Spotify og Wimp.

Les også: Lovende mediespiller til iPhone og iPad

Hvorfor?

Det er mange grunner til at du vil laste ned musikken, en av dem er selvsagt å unngå kostnader knyttet til å streame musikken via mobilnettet. Spesielt når du er i utlandet blir slik aktivitet fort kostbart. En annen grunn er at mobildekningen er variabel, avhengig av hvor man befinner seg. Å streame musikk kan derfor fort medføre uønskede opphold i avspillingen.

Derfor kan det være en god idé å laste ned musikken når du er tilkoblet et trådløst nett, for eksempel hjemme før du drar på ferie, eller på hotellet hvis slik tilgang er mulig.

Enkelt

Dersom du er Wimp-bruker og har en iPhone eller Android-mobil, laster du ned album og spillelister ved å klikke på symbolet som vi har markert med rød ring:

image: Slik får du tilgang til musikken offline


Bruker du Spotify er det bare å klikke på bryteren merket med "Available offline":

image: Slik får du tilgang til musikken offline


I begge tilfeller starter nedlastingen av musikken i bakgrunnen, men det vil i utgangspunktet kun skje dersom du er tilkoblet trådløst nettverk, ikke mobilnettet.

Under innstillinger (settings) kan du endre dette, og du kan også endre på kvaliteten på musikken du ønsker tilgjengelig offline, både i Spotify og Wimp.

Les også: Slik blir iPhone til en trådløs disk