<strong>POKÉMON GO-FEBER:</strong> De siste dagene har interessen for det kreative spillet som blander virtuell og ekte virkelighet, eksplodert.  Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
POKÉMON GO-FEBER: De siste dagene har interessen for det kreative spillet som blander virtuell og ekte virkelighet, eksplodert. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Pokémon Go i Norge

Slik får du spilt Pokémon Go

Spillet alle snakker om er ikke offisielt tilgjengelig i Norge ennå, men Pokémon Go er mulig å laste ned både til iPhone og Android, hvis du kjenner knepene.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at appen foreløpig kun er lansert i USA, New Zealand og Australia, herjer Pokémon Go-feberen i hele verden - bare noen dager etter at Nintendo og partnerne lanserte mobilspillet.

Datatilsynet ber spillerne være forsiktige med Pokémon Go i Norge, fordi det åpner tilgang til dine eposter og dokumenter.

LES OGSÅ: Fem apper du må laste ned før du drar på ferie

Hva er Pokémon Go egentlig?

Spillet tar i bruk såkalt augmented reality-teknologi, der små Pokémon-monstre dukker opp i virkelige omgivelser - via mobilskjermen din, og så gjelder det å fange dem. Og akkurat dét kan være en stor utfordring på flere vis, de siste dagene har det blitt meldt om flere ulykker der folk har vært for opptatte av å betrakte verden gjennom mobilskjermen enn å passe seg for trær og motorveier.

Her ser du noen skjermbilder fra da vi testet Pokémon Go i Oslo:


Ekstrem pågang

Interessen for spillet har vært så stor at utgiveren har valgt å vente med å lansere spillet i resten av verden, rett og slett av frykt for at Pokémon Go-serverne skal bli overbelastet og krasje. Men det er mulig å laste ned spillet likevel, hvis du kjenner knepene.

Nettstedet iMore har en fyldig gjennomgang av hva spillet går ut på (engelsk).

Slik gjør du det

Android: Har du en Android-basert mobil, er det relativt enkelt å laste ned Pokémon Go i Norge. Først må du tillate at mobilen kan laste ned apper utenfor Google Play-butikken. Trykk Innstillinger og skroll ned til Sikkerhet. Under seksjonen Enhetsadministrasjon huker du av for Tillat installasjon av apper fra ukjente kilder:

Slik får du spilt Pokémon Go


Deretter besøker du Pokémon Go APK-siden. Der trykker du på Download APK og OK når du får advarsel om at appen blir lastet ned.

Når nedlastingen er ferdig, sveiper du fingeren fra toppen og ned på mobilskjermen, trykk på Pokémon Go-filen og velg Installer:

Slik får du spilt Pokémon Go


Slik får du spilt Pokémon Go


Fjern gjerne haken for "Tillat installasjon av apper fra ukjente kilder" når du har gjort dette, for å tilbakestille sikkerhetsnivået.

iPhone: Å installere Pokémon Go-appen på iPhone i Norge er for øyeblikket noe mer omstendelig. Om appen er derimot er blitt tilgjengelig når du leser dette, finner du den i App Store på denne linken. Da er det bare å installere på vanlig måte.

Hvis den ikke er tilgjengelig, må du først få iPhone til å tro at du befinner deg i Australia. Gå til Innstillinger - iTunes og App Store. Trykk på Apple-ID øverst, og trykk Logg av:

Slik får du spilt Pokémon Go


Gå tilbake til Innstillinger - Generelt - Språk og region. Sett region til Australia.

Nå kan du starte appen App Store. Trykk Aktuelt nederst til venstre, og bla helt ned til du ser Logg på-knappen:

Slik får du spilt Pokémon Go


Trykk knappen, og velg Opprett ny Apple-ID. Velg region Australia, og fyll ut skjemaene som følger. Du må også fylle inn feltene for betaling, men husk at Pokémon Go er gratis.

Når dette er gjort, skal du finne Pokémon Go i App Store. NB! Det florerer av Pokémon Go-relaterte apper i App Store nå, så pass på at du velger den riktige. Den skal altså være gratis.

Når du har installert appen, kan du svitsje tilbake til din opprinnelige Apple ID.

Lykke til!

LES OGSÅ:
Sommerens beste mobiler 2016
Hva betyr det å bli poket?
Prisma lager kunstverk av bildene dine

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer