Slik får du iPhone til å varsel-blinke

Det er langt fra alle eierne av iPhone 4 eller 4S som har fått med seg denne varslingsmetoden.

<B>SMART VARSLING:</B> Langt fra alle vet at du kan varsle viktige hendelser på iPhone 4 og 4S via dette lyset.
SMART VARSLING: Langt fra alle vet at du kan varsle viktige hendelser på iPhone 4 og 4S via dette lyset. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple verner fortsatt godt rundt den innerste kjernen til iOS, operativsystemet du blant annet finner i iPhone. Det er forklaringen på at du ikke kan tukle så mye med vesentlige systemfunksjoner som varslingstjenestene eller hjemskjermen.

Sakte, men sikkert har de likevel åpnet opp for at brukeren for eksempel kan forandre ringetone og SMS-varslingstonen, et ganske betydelig framskritt gitt hvor lukket de første versjonene av iOS var.

Varsling via blits-lyset

Det kanskje ikke mange vet er at du kan få lysvarsling via iPhone, for eksempel hvis noen ringer deg eller du får en tekstmelding, ihvertfall hvis du har en iPhone 4 eller 4S.

Denne funksjonen er ikke aktivert når du pakker ut iPhonen fra eska, så dette må gjøres manuelt.

image: Slik får du iPhone til å varsel-blinke

  • Gå til "Innstillinger". Velg deretter "Generelt", scroll ned til "Tilgjengelighet", og deretter skrur du simpelthen på "LED-blink for varsler".


Fra nå av vil tekstmeldinger, kalendervarsel, samtaler og liknende varsles med tre raske blink fra LED-blitsen på baksiden av mobilen.

Mer tilpasning

For at funksjonen skal virke må blant annet iPhone være satt til lydløs, og - dette kommer vi til å vinne Selvfølgelighetsprisen 2012 for - du må begynne å legge mobilen fra deg med baksiden opp for å se blinkingen.

LED-varslingen er en del av Apples pakke for de med spesielle behov, for eksempel hørselshemmede eller personer med synshemmelser, men andre kan også dra nytte av mange av funksjonene.

Det er for eksempel mulig å aktivere såkalt "egendefinert vibrering", hvor en kan tildele bestemte kontakter egne vibrasjonsmønster når de ringer.

Du kan også forandre tegnstørrelsen i Apple-apper som Kalender, Mail, Meldinger og Notater, med en maksimalstørrelse på voldsomme 56 punkter.