Nå kan du få flash på iPhone. Foto: Olav Eggesvik
Nå kan du få flash på iPhone. Foto: Olav EggesvikVis mer

Slik får du flash på iPhone

Sikkerhetshull lar deg få Flash på iPhone, men snart tetter Apple det.

Det har vært mye snakk om jailbreakme.com, en nettjeneste som lar deg låse opp iPhonen din slik at du kan installere programmer fra andre kilder enn Apples Appstore. Alt du trenger å gjøre er å gå inn på jailbreakme.com fra iPhonen din, og følge anvisningene.

Det som gjør det mulig å jailbreake telefonen er egentlig et ganske alvorlig sikkerhetshull, knyttet til hvordan nettleseren laster PDF-filer fra nettsider.

Les også: Adobe Flash 10.1 lansert

Flash på iPhone

Steve Jobs har bestemt seg for at du ikke skal få Flash på epletelefonen din, og da blir det slik. Nå har imidlertid en uoffisiell Flash-versjon, kalt «Frash», kommet ut, men det krever altså at du "jailbreaker" telefonen først.

På bloggen Redmondpie.com kan du se den veldig kronglete fremgangsmåten for hvordan du kan få en alfa-versjon av Flash, eller «Frash».

I videoen laget av Redmondpie ser alt ut til å fungere knirkefritt. Dersom det er Flash-innhold på nettsiden du besøker får du opp en grå boks der det står «Flash». For å aktivere den må du trykke på boksen.


Dersom du har tenkt til å jailbreake telefonen din og installere flash bør du imidlertid gjøre det snart - ifølge CNET har Apple allerede laget en sikkerhetfiks som tetter hullet. Det er foreløpig ukjent når den kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Flash på iPhone uten jailbreaking?