Slik er Xbox Live på Windows Phone 7

Én felles konto til telefon og konsoll.

(LAS VEGAS/DINSIDE) Det er krig i smartmobilmarkedet om dagen, og både Apple, Google og Microsoft er sterkt involverte.

Vi har tidligere gått igjennom Windows Phone 7 og sett på hvordan operativsystemet fungerer, men i et intervju med Kevin Unangst, sjef for Games for Windows i Microsoft, fikk vi demonstert hvordan selskapet vil dra nytte av Xbox Live-konseptet for å vinne mobilmarkedet.

Tanken er at eksisterende Xbox-spillere kan logge seg på telefonen med samme konto og dermed integrere mobiltelefonen og konsollen. Du får opp de samme vennene, den samme avataren etc., og endringer du gjør på den ene enheten vil reflekteres på den andre, for eksempel ved å legge til venner eller endre avatar.

KJENNING: Microsoft bruker sine merkevarer for det de er verdt - forståelig nok. Spillene samles under Xbox Live-paraplyen, som allerede er kjent for veldig mange gamere. Foto: Øivind Idsø
KJENNING: Microsoft bruker sine merkevarer for det de er verdt - forståelig nok. Spillene samles under Xbox Live-paraplyen, som allerede er kjent for veldig mange gamere. Foto: Øivind Idsø Vis mer


Din gamerscore (poengsystem som brukes på Xbox Live) blir selvsagt også felles for dem begge, og det er mulig å sende meldinger til andre brukere enten via konsollen eller mobiltelefonen; uavhengig av hva den andre bruker for øyeblikket. For alle som synes det er tungvint å skrive meldinger på Xboxens håndkontroll er dette gode nyheter.

Xbox Live brukes også som plattform for å utfordre andre til flerspillersesjoner, og vi fikk demonstrert hvordan Unangst spilte sjakk mot en av sine venner, noe som for så vidt også er mulig på de andre mobilplattformene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer interessant er det derimot at flere Xbox-spill etter hvert vil få miniversjoner for telefonen. Vi fikk se en demonstrasjon på mobilversjonen av Fable 3; et spill som overhodet ikke lignet på Xbox-utgaven av spillet, men var et slags tenkespill fra i den samme verdenen der poenget var å samle gullmynter på forskjellige brett.

Slik er Xbox Live på Windows Phone 7


Det snedige var at gullmyntene du samlet i mobilutgaven av spillet automatisk ble puttet i lommeboka di i konsollutgaven av spillet. En slik tankegang kan nok være veldig smart for å kapre mobilkundene som allerede har kjøpt en Xbox, ved å gi en merverdi av å spille det tilhørende spillet på mobilutgaven.

Ellers spurte vi om hvordan DRM fungerte på Windows Phone 7-plattformen, og som med iOS kan du installere spill og applikasjoner du kjøper på inntil 5 telefoner (og dessuten fjerne tilgangen på telefonene slik at du alltid kan ha fem samtidige). Dessuten kan alle spill og applikasjoner prøves ut før du kjøper dem.

Beklageligvis er ikke hele Marketplace åpent i Norge ennå, men Microsoft antydet at det forhåpentligvis ikke var så lenge til butikken åpnet her til lands også.