<b>SJEKK DEN BAKDELEN!</b> Liker du skinn og lær, er dette mobilen for deg.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
SJEKK DEN BAKDELEN! Liker du skinn og lær, er dette mobilen for deg. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Slik er nye LG G4 i skinn

LGs nye toppmodell skiller seg ut fra mengden.

Lei av mobiler i plast eller metall? Da vil du kanskje la deg friste av LGs nye skinnmobil.

Jepp, du leste riktig. Årets toppmodell fra LG er nemlig kledd i ekte skinn på baksiden.

For at den skal skille seg ut fra mengden og for at den skal være mer behagelig å holde, ifølge LG.

Den ser definitivt ikke ut som alle andre, selv om vi ikke synes skinnet var så mykt og godt som vi hadde forventet da vi fikk en sniktitt på telefonen ved tirsdagens presselansering i London.

Hvis det er som med ordentlig skinn ellers, må det kanskje litt slitasje og bruk til.

LES OGSÅ: Her er Huaweis nye toppmodeller: P8 og P8 Max

Kommer også i plast

Skinnutgaven finnes seks forskjellige fargevarianter, brun, svart, rød, blå eller beige, men kun de tre første vil bli tilgjengelige i Norge.

Er du ikke av den lærelskende typen, fortvil ikke. LG tilbyr G4 i plastutførelse som er laget for å ligne på metall. Denne kommer i hvit, grå eller gull.

Telefonen har den samme kurvede designen med knapper på baksiden som forgjengeren, G3, men den er en anelse tykkere og lengre. Vi synes likevel den ligger godt i hånden, og til å ha en 5,5-tommer stor skjerm, er den ganske kompakt.

NY OG GAMMEL: G4 og G3 side om side. Formfaktoren er ganske lik, men materialvalget er vesentlig annerledes.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
NY OG GAMMEL: G4 og G3 side om side. Formfaktoren er ganske lik, men materialvalget er vesentlig annerledes. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


SLAPP AV, DENNE FØLGER IKKE MED: Låseanordningen som holdt fast demotelefonene er blant de største vi noensinne har vært borti. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SLAPP AV, DENNE FØLGER IKKE MED: Låseanordningen som holdt fast demotelefonene er blant de største vi noensinne har vært borti. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Bedre skjerm

LG hadde ikke mange overraskelser på lur da de lanserte G4 på et pressemøte i London tirsdag kveld. Det meste var allerede lekket på forhånd.

TOPP SKJERM: Men det hadde forgjengeren også.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
TOPP SKJERM: Men det hadde forgjengeren også. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Skjermen på 5,5-tommer har en en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Sylskarpt, med andre ord. LG hevder å ha gjort forbedringer til skjermen som gir blant annet mer autentisk fargegjengivelse samt bedre lysstyrke og kontrast sammenlignet med forgjengeren.

Den så veldig bra ut fra det vi kunne se, med farger som nærmest popper ut av skjermen.

Lyssterkt kamera

Kameraet har også fått en solid oppgradering. Den viktigste forbedringen er et enda med lyssterkt objektiv med en blenderåpning på f/1,8, mot f/2,4 hos forgjengeren.

Det gjør det til det mest lyssterke mobilkameraet på markedet, riktignok med knapp margin foran Samsungs f/1,9 i de nye S6-telefonene.

Med forbedret optisk bildestabilisering bør den nye LG-toppmodellen gjøre en god jobb med å ta bilder i mørkere lysforhold, men vi må selvsagt komme tilbake til hvordan den står seg mot konkurrentene.

LES OGSÅ: - S6 Edge har det beste kameraet

Bildene vi tok i det dårlig belyste demorommet ble imidlertid skarpe og fine (sjekk ut et lite bildegalleri lenger ned).

HVILKEN ER BEST? LG ville vise hvor mye bedre bilder G4 tok i mørke omgivelser enn Galaxy S6 og iPhone 6. Forskjellene kommer nok ikke så godt ut på bildet her som i virkeligheten. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVILKEN ER BEST? LG ville vise hvor mye bedre bilder G4 tok i mørke omgivelser enn Galaxy S6 og iPhone 6. Forskjellene kommer nok ikke så godt ut på bildet her som i virkeligheten. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


LG frir også til de mer proffe fotografene blant oss ved å åpne for manuelle innstillinger hvor du kan justere blant annet hvitbalanse og lukkertid, og du har også muligheten til å lagre bilder i RAW-format.

FULL KONTROLL: Den nye manuelle modusen lar jeg justere det du måtte ønske. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FULL KONTROLL: Den nye manuelle modusen lar jeg justere det du måtte ønske. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Frontkameraet er på 8 megapiksler, og LG lover selvsagt det skal være supert til selfies. Under kan du se noen bilder vi tok med begge kameraene.

Bilde tatt med hovedkameraet bak. Foto: KIRSTI ØSTVANG
Bilde tatt med hovedkameraet bak. Foto: KIRSTI ØSTVANG
En selfie, vel. Foto: KIRSTI ØSTVANG
Bilde tatt med hovedkameraet bak. Foto: KIRSTI ØSTVANG


Tilbyr det Samsung mangler

Under presentasjonen av den nye toppmodellen gjorde LG et poeng ut av at G4 kommer med flere egenskaper som konkurrentene ikke har, som støtte for minnekort og utskiftbart batteri.

FINPOLERT ANDROID: G4 kommer med en ny versjon av LGs brukegrensesnitt med et par nye funksjoner.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
FINPOLERT ANDROID: G4 kommer med en ny versjon av LGs brukegrensesnitt med et par nye funksjoner. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Det var et åpenbart stikk til Samsung, som har fjernet dette i sin nye toppmodell, Galaxy S6.

LES OGSÅ: Derfor har ikke Galaxy S6 minnekortstøtte

LG G4 har på sin side ikke trådløs lading innebygd - du må kjøpe et ekstra deksel i tillegg - og den har heller ingen fingeravtrykksleser innebygd, så kritikken er kanskje ikke helt på sin plass.

32 GB lagringsplass

Under panseret finner vi en sekskjernet Snapdragon 808-prosessor, som ikke skal være like kraftig som den åttekjernede Snapdragon 810-prosessoren som sitter i blant annet LG G Flex 2 og HTC One M9. G4 virker likevel kvikk og rask. 3GB RAM bidrar nok også til det.

Telefonen har ellers 32 GB lagringsplass innebygd, og den støtter opptil 200GB ekstra via minnekort. Batterikapasiteten er 3000mAh.

Pris og lanseringsdato

Ifølge LG skal den nye toppmodellen komme i norske butikker før sommeren, men nøyaktig lanseringsdato og pris er uklart på nåværende tidspunkt.

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av produsenten. Les mer her