Slik er nye LG G3

Toppmodellen med den råeste skjermen.

<b>HER ER DEN:</b> Og det er altså skjermen som blir den store snakkisen på LGs nye toppmodell. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HER ER DEN: Og det er altså skjermen som blir den store snakkisen på LGs nye toppmodell. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

- Enkelt er det nye smart. Det var i hvert fall mantraet da LG lanserte sitt nye flaggskip, G3, på et pressearrangement i London tirsdag kveld, med åpenbart stikk til hovedkonkurrenten Samsung.

Og enkelheten ligger i at LG har hatt hovedfokus på tre områder når de har utviklet G3: Skjerm, kamera og design.

Les også: Klarer du deg med fjorårets toppmodell?

Skarpest i klassen

Den 5,5 store skjermen er kanskje det mest oppsiktsvekkende med den nye toppmodellen. Den er den første på markedet med såkalt QuadHD-oppløsning, altså 2560x1440 piksler.

Pikseltettheten er på hele 538 ppi, noe som gjør det til den skarpeste skjermen på markedet.

SKARP: Høy oppløsning og pikseltetthet gir klare detaljer. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SKARP: Høy oppløsning og pikseltetthet gir klare detaljer. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Hos de nærmeste konkurrentene, som Samsung Galaxy S5 og Sony Xperia Z2, er 1920 x 1080 piksler standard. Forgjengeren G2 hadde også det. Men kan du se forskjell? LG mener ja.

- Det er en misoppfatning at det menneskelige øyet ikke kan skille piksler fra hverandre på over 300 ppi, sa ansvarlig for produktplanlegging i LG, Dr Ramchan Woo, under lanseringen.

Den uttalelsen var det avdøde Apple-sjef Steve Jobs som kom med i sin tid da iPhone fikk såkalt Retina-skjerm.

SÅ STOR... Ved siden av iPhone 5S blir LG G3 som en gigant å regne. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SÅ STOR... Ved siden av iPhone 5S blir LG G3 som en gigant å regne. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Bare gimmick?

For å være helt ærlig kunne vi ikke se at G3-skjermen var vanvittig mye skarpere enn verken iPhone 5S eller Xperia Z2, men skarp var den. I det hele tatt utrolig flott med farger som virkelig står ut.

Høyere skjermoppløsning har som regel negativ innvirkning på batteritiden, men LG lover at batteriet på 3.000mAh skal holde like lenge som konkurrentene.

Velutstyrt

Selv om LG lover at G3 er en enkel telefon, er den langt i fra simpel. Den er utstyrt med det meste av beste maskinvare en toppmodell kan ha i dag.

 • Firekjerners 2,5GHz Qualcomm Snapdragon 801-prosessor
 • 2/3 GB RAM
 • 16/32 GB intern lagringsplass
 • MikroSD-kortleser, maks 128 GB
 • Bluetooth 4.0, NFC, LTE, WLAN (a/b/g/n/ac)
 • iR-sender (mobilen kan brukes som fjernkontroll til f.eks. TV)
 • Trådløs lading
 • FM radio
 • Høyttaler på 1 watt
 • ELEGANT: Det ser ut som børstet metall, men skinnet bedrar. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  ELEGANT: Det ser ut som børstet metall, men skinnet bedrar. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  Penere plast

  LG har også gjort flere forbedringer hva gjelder designet til G3. Den er fremdeles laget i plast som forgjengeren G2, men overflaten er behandlet slik at det ser ut som børstet metall.

  Den ser ut som en blanding av Nexus 5 og HTC One (M8), og det er bare positivt i våre øyne. Minimalistisk og elegant. Du får den i fem rekke forskjellige fargevarianter: «Metallic Black», «Silk White», «Shine Gold», «Moon Violet» og «Burgundy Red».

  KNAPPER BAK LG G3 har som sin forgjenger alle knappene plassert på baksiden. Det gir mer plass til skjerm foran, og LG mener det også skal gjøre den store telefonen enklere å bruke. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  KNAPPER BAK LG G3 har som sin forgjenger alle knappene plassert på baksiden. Det gir mer plass til skjerm foran, og LG mener det også skal gjøre den store telefonen enklere å bruke. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  Skjermplassen ser ut til å være utnyttet så godt det lar seg gjøre. Usedvanlig mye av fremsiden består av skjerm - nesten 76 prosent. Det gjør at telefonen ikke er unødvendig stor, og ikke noe særlig større enn konkurrentene med mindre skjerm.

  Den er imidlertid større enn G2, og det merkes i mine hender. Men kanskje ikke i dine.

  Sjekk oversikten: Hvor mye av telefonen din er faktisk skjerm?

  Kamera med laserfokus

  Ifølge LG kommer G3 med et 13 megapiksel kamera som skal ta bedre bilder enn forgjengeren takket være blant annet optisk bildestabilisering.

  LASER? Ja, faktisk. Laserassisert autofokus er det siste nye. Ser du ikke den røde prikken? Foto: KIRSTI ØSTVANG
  LASER? Ja, faktisk. Laserassisert autofokus er det siste nye. Ser du ikke den røde prikken? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  Det kommer også med laserassisert autofokus, altså en infrarød laser som måler avstanden til objektet som blir fotografert, noe som skal gi mye raskere autofokusering enn andre mobilkameraer, særlig under dårlige lysforhold.

  I vår raske prøvekjøring opplevde vi også autofokusen som lynkjapp, så det virker i hvert fall veldig lovende. Hvor godt det fungerer i praksis, må vi komme tilbake til når vi får inn et testeksemplar.

  I det som har allerede har blitt en klisjé fra mobilprodusentene, skal frontkameraet være superbra på selfies, og LG har også bakt inn en funksjon som lar deg ta selvportrett bare ved å presse knyttneven sammen.

  TA SELFIES MED KNYTTNEVEN: Og det måtte selvsagt prøves. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  TA SELFIES MED KNYTTNEVEN: Og det måtte selvsagt prøves. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

  Noe vi gjorde her:

  Penere programvare

  PERSONLIG ASSISTENT: Den nye Smart Notice-funksjonen skal gi deg tips og varsler basert hvor du er og hva du gjør på telefonen. Hvis du vil. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  PERSONLIG ASSISTENT: Den nye Smart Notice-funksjonen skal gi deg tips og varsler basert hvor du er og hva du gjør på telefonen. Hvis du vil. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  G3 kjører naturligvis nyeste versjon av Android 4.4.2. Enda hyggeligere er det imidlertid at LG har gitt brukergrensesnittet sitt en etterlengtet overhaling.

  Det er mer moderne, minimalistisk og flatere - samme trend vi har sett hos de fleste mobilprodusentene det siste året.

  LG har også lagt til noen nye funksjoner. Deriblant en Google Nå-aktig personlig assistent som kan gjøre alt fra å varsle deg om endringer i været, minne deg om å ringe opp noen eller anbefale deg om å slette apper du ikke har brukt på en lang stund.

  Tastaturet skal også være smartere enn før, og du skal kunne enklere velge ord foreslåtte ord uten å måtte løfte tomlene fra skjermen. Det er også mulig å justere høyden på tastaturet, slik at det kan bli mindre eller større alt ettersom hva dine behov er.

  ENKLERE: Nye løsninger skal gjøre det enklere å skrive riktig på mobilen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  ENKLERE: Nye løsninger skal gjøre det enklere å skrive riktig på mobilen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  Når kommer den?

  LG G3 er akkurat som selskapet sier en enkel telefon. De har for engangs skyld ikke stappet inn masse unødvendig dilldall bare for at den skal få masse nytt.

  Den har topp spesifikasjoner og ser også veldig bra ut, både skjermen og selve telefonen, og den nye kamerafunksjonen virker også nyttig. Mer moderne brukegrensesnitt er også på tide, selv om det er fortsatt mye menyer å forholde seg til rundt omkring.

  Så venter vi med å avsi noen endelig dom, men det ser lovende ut. Det eneste som kan virke avskrekkende er prisen.

  Den vil koste 5.290 kroner for modellen med 16 GB lagringsplass, og 5.690 kroner for modellen med 32 GB lagringsplass. På nivå med konkurrentene, men det store fortrinnet med G2 var at den var en del billigere.

  Og ja, når kommer den i salg? Om cirka en måned, ifølge LG.

  HELE MOBILFAMILIEN: Her er alle de nyeste toppmodellene samlet, pluss forgjengeren til G3 (den svarte). Foto: KIRSTI ØSTVANG
  HELE MOBILFAMILIEN: Her er alle de nyeste toppmodellene samlet, pluss forgjengeren til G3 (den svarte). Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer