<b>FÅR MED HELE ROMMET:</b> HTCs RE-kamera tar bilder i 146 graders vinkel. Artig på festen, og kanskje nyttig på møtet også.  Foto: TORE NESET
FÅR MED HELE ROMMET: HTCs RE-kamera tar bilder i 146 graders vinkel. Artig på festen, og kanskje nyttig på møtet også. Foto: TORE NESETVis mer

Slik er HTC RE

Mobilkamera vekk fra mobilen.

(London) Den 9. oktober annonserte HTC sitt nye RE-kamera i New York. Om et par uker kan nordmenn kjøpe det til rundt 1700 kroner.

Om det blir årets julegave? Tja.

Men at dette er et morsomt og oppfinnsomt produkt som garantert vil vekke oppsikt (helt til alle andre enn deg har skaffet seg et), kunne vi selv konstatere da vi fikk prøve det under en presentasjon i London i går.

Ikke action-kamera!

Den lille dingsen, som kan vekker assosiasjoner om en astma-spray, ser med første øyekast ut som et action-kamera.

Men det er det ikke, mener HTC-folk vi snakket med.

I HÅNDEN: Nei, det er ingen inhalator for tung pust, selv om formen er den samme. Foto: TORE NESET
I HÅNDEN: Nei, det er ingen inhalator for tung pust, selv om formen er den samme. Foto: TORE NESET Vis merRE-kameraet kan riktignok festes både til sykkelen og hjelmen med ekstrautstyr, men om det er dette du skal bruke kameraet til bør du nok velge GoPro eller Action Cam Mini fra Sony.

SMART KNAPP: De fleste funksjonene styres med knappen på baksiden. Foto: TORE NESET
SMART KNAPP: De fleste funksjonene styres med knappen på baksiden. Foto: TORE NESET Vis mer
EKSTRAUTSTYR: Du kan blant annet få festeanordninger og håndtakforlengere for å gjøre kameraet enda mer anvendelig. Foto: TORE NESET
EKSTRAUTSTYR: Du kan blant annet få festeanordninger og håndtakforlengere for å gjøre kameraet enda mer anvendelig. Foto: TORE NESET Vis merHTCs lille kamera ligger nok nærmere 360Fly. Det filmer riktignok ikke i hele 360 graders vinkel, slik 360Fly faktisk gjør.

Får med det meste

FANGER UTSIKTEN: Londons fanges opp av RE-kameraet og vises på mobilen. Kamerat har selv ingen søker.  Foto: TORE NESET
FANGER UTSIKTEN: Londons fanges opp av RE-kameraet og vises på mobilen. Kamerat har selv ingen søker. Foto: TORE NESET Vis mer

Men 146 grader er jo heller ikke så verst. Du får jo med deg mesteparten av det som skjer rundt deg. Så mye at HTC har utelatt søkeren.

Vi savnet den egentlig ikke, for dette er ikke et verktøy du bruker for å fange opp nøyaktig hva øyet ser. Vi snakker egentlig om et leketøy her. Vi kan tenke oss en mengde situasjoner der det er artig å bruke både til video og stillbilder. For eksempel på festen, eller på et rafting-tur, eller under den obligatoriske sightseeing-turen i åpen buss i en storby.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se virkeligheten, ikke skjermen

Eller for eksempel at du er på konsert og utbryter: «Nå kommer favorittlåten min!». Du blir deretter så opptatt av det som foregår der at du ikke får med seg det som foregår på scenen. Du kunne med andre ord like gjerne ha sittet hjemme og sett konserten på nett-TV.

Det er kanskje litt mindre forstyrrende for opplevelsen å dra opp et lite frittstående kamera, holde det foran seg og la det stå til. Spenningen kommer når konserten er ferdig og du ser resultatet på mobilen...

FLERE FARGER: Re-kameraet kommer både i hvitt, blått, oransje og flere andre utgaver. Foto: TORE NESET
FLERE FARGER: Re-kameraet kommer både i hvitt, blått, oransje og flere andre utgaver. Foto: TORE NESET Vis mer
Om du vil ha mer kontroll der og da, kan du likevel bruke mobilskjermen som søker via appen (som vil bli tilgjengelig både for Android og iOS) som følger med.

Du kan også strømmme direkte til din YouTube-konto, alternativt lagre på minnekortet som sitter i dingsen eller alternativt i mobilens minne. Det siste fikk vi ikke testet, men vi kunne i hvert fall konstatere at det ikke tar lang tid før kamera og mobil (i dette tilfelle en HTC Desire Eye) finner hverandre.

Sjekk tilbehøret

RE lades via USB-kabel som det meste annet. Det finnes også et godt utvalg av tilbehør for å feste kameraet til sykler, klær eller annet utstyr. I tillegg finnes det en holder (som også fungerer som dokking/lader), slik at du for eksempel kan la kameraet stå stille i årevis for å følge med på hvordan favorittpotteplanten din vokser …

Om du driver med slikt, er det godt å vite at kameraet har innebygd støtte for time-lapse. Det vil si at du kjører ned bildefrekvensen for så å kjøre den opp igjen når du spiller av. Dermed kan du for eksempel se det som foregikk den siste timen på ett minutt.

HTC RE skal etter planen lanseres i Norge i løpet av et par uker, og vil koste rundt 1700 kroner.

Mer informasjon på HTC.com.