Slik er Google Play i Android L

Se hvordan Androids appbutikk blir bedre.

<strong><b>BLIR NY:</strong> </b> Googles app-butikk får et skikkelig ansiktsløft i forbindelse med lanseringen av «Android L» i høst. Alt er ikke på plass i versjonen vi testet, men den gir et inntrykk av hvordan ting blir når alt er ferdig. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BLIR NY: Googles app-butikk får et skikkelig ansiktsløft i forbindelse med lanseringen av «Android L» i høst. Alt er ikke på plass i versjonen vi testet, men den gir et inntrykk av hvordan ting blir når alt er ferdig. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Android L lanseres i løpet av høsten, og vi har brukt en utviklerversjon på vår LG Nexus 5 i flere uker.

Vi er svært godt fornøyde med design og ytelse allerede, men det avsløres stadig mer.

Sist ut er den oppdaterte appbutikken Google Play Butikk.

Se selv

Google har ikke offisielt har rullet ut den nye utgaven av butikken. Heldigvis for oss er Android så åpent at det bare er å laste ned installasjonfilen fra Android-blogger som Android Police om man vet hva man driver med.

Vi har gjort jobben for deg, og her ser du hvordan nye Google Play ser ut:

Nye knapper

Bildet nede til høyre viser deg fire nye knapper:

<strong><b>FIRE NYE KNAPPER:</strong> </b>Disse knappene er helt nye og gir deg mange muligheter.  Foto: TROND BIE
FIRE NYE KNAPPER: Disse knappene er helt nye og gir deg mange muligheter. Foto: TROND BIE Vis mer

  • 4,4 av 5 referer til karakteren appen har fått, i dette eksempelet CCleaner (som forøvrig er en super app vi har skrevet om tidligere).
  • «Tools» er kategorien CCleaner befinner seg i. Trykk på denne og du sendes til en liste over de mest populære verktøyene til Android.

  • Det nest siste valget på den øverste verktøylinjen dukker opp om du har en Google+-venn som har gitt tommel opp til appen. Trykk på ikonet for å sendes til en mini-versjon av vedkommendes Google+-profil, som også inneholder app-aktivetet.
  • «Similar» gir deg liknende apper.

På rett sti

Vi liker godt det vi ser her. Google fortsetter i imponerende tempo å forbedre design og brukervennlighet. Nye Google Play er i så måte helt klart et steg i riktig retning, og en butikk verdig flotte og kjappe Android L.

Man får rett og slett mer lyst til å utforske app-butikken, og det er jo Googles ønske fremfor alt annet.

Men de har mer arbeid å gjøre med app-butikken sin før den er ferdig. Vi mistenker nemlig at de startet med per app-visningen, og at det også vil gjøres endringer i måten forsiden presenteres på. Heller ikke play.google.com er oppdatert enda.

Vi gleder oss til å teste den ferdige versjon i høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer