<B>SNART TIL NORGE?</B> Facebook Messenger ble sluppet i USA i dag, men er foreløpig ikke tilgjengelig for norske iPhone og Android-brukere.
SNART TIL NORGE? Facebook Messenger ble sluppet i USA i dag, men er foreløpig ikke tilgjengelig for norske iPhone og Android-brukere.Vis mer

Slik er Facebook Messenger

Android og iPhone-app med stort potensiale.

Googles ferske sosiale tjeneste, Google+, har fått enkelte til å spå Facebooks undergang i løpet av ganske kort tid, men med mer enn 750 millioner brukere, hvorav halvparten logger seg på hver dag, er det ikke gitt at dette er en kamp søkekjempen kommer til å vinne.

Facebook lanserte i dag enda et tilleggsprodukt til sitt giganske nettverksprosjekt, i form av en app som skal treffe smartmobilfolket hjemme uansett hvor de er.

Kun i USA foreløpig

Ikke helt uventet er navnet på appen Facebook Messenger. Det er rett og slett noe så enkelt som en lynmeldingstjeneste for både Android og iPhone-brukere, og selv om det per i dag bare er et begrenset antall brukere som kan bruke den, vil tjenesten etterhvert bli tilgjengelig for alle Facebook-brukere.

SLIK KAN DET SE UT: Forhåpentligvis vil mange Facebook-samtaler se bedre ut enn dette, men det er grunn til å tro at også noen holder omtrent dette nivået.
SLIK KAN DET SE UT: Forhåpentligvis vil mange Facebook-samtaler se bedre ut enn dette, men det er grunn til å tro at også noen holder omtrent dette nivået. Vis mer


Så vidt vi har kunnet se er Facebook Messenger bare tilgjengelig for amerikanske iOS og Android-brukere, men vi har jukset litt og brukt vår amerikanske iTunes-konto til å laste ned appen til iPhone.

Hvis minimalismen trengte et app-ansikt kan Face Messenger være dét ansiktet. Funksjonaliteten er i utgangspunktet svært enkel: Du kan sende meldinger til alle Facebook-vennene dine. Er de tilgjengelig på Facebook i én eller annen kanal vil de (sannsynligvis) se meldingen, som samles i én lang tråd per person du kommuniserer med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontaktene blir inkludert

Meldingene du skriver i Messenger dukker umiddelbart opp også i Facebook-vindu du måtte ha åpent i en nettleser, og lagres naturligvis også permanent i "Meldinger"-boksen (på samme måte som alt du skriver i Facebook Chat lagres på samme sted).

Ettersom appen foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge, er det dessverre ikke mulig å sende tekstmeldinger til andre brukere. Dette vil bli mulig etterhvert, og så vidt vi forstår vil også disse havne i "Meldinger". Tekstmeldingene vil derimot ikke bli rimeligere enn tekstmeldinger du sender til vanlig, ettersom de rutes gjennom hver Facebook-brukers mobiloperatør.

Én av de fristende fordelene med Facebook Messenger er gruppe-chaten, der flere Facebook-brukere kan snakke sammen samtidig. Nyttig hvis du planlegger en practical joke overfor en passe god kamerat, eller bare vil prate sammen med andre fordi du kjeder deg.

Merk at det også er mulig å sende meldinger til kontaktene dine, uansett om vedkommende har Facebook-bruker eller ikke.

SLIK KAN DET SE UT: Forhåpentligvis vil mange Facebook-samtaler se bedre ut enn dette, men det er grunn til å tro at også noen holder omtrent dette nivået.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Varsling via "push"

Hver gang du får en melding varsles du via mobilens varslingstjeneste (også kjent som "push"-varsling), på samme måte som når du mottar en vanlig tekstmelding. Det er også mulig å skru av varslingen fra appen, enten fullstendig, eller for én time av gangen. De som ikke liker varslinger om natta kan skru den av fra et uspesifisert tidspunkt (midnatt?) til klokka åtte om morgenen. Vi savner full valgfrihet i forhold til varslingstidspunkter, men det kommer forhåpentligvis i en senere oppdatering.

Det er også mulig å sende bilder via Facebook Messenger, men disse vil ikke bli overført til Facebook-kontoen din, men bare bli liggende på mobilen.

Brukere med amerikansk iTunes-konto kan laste ned Facebook Messenger her, andre må smøre seg med tålmodighet og vente til offisiell norsk lansering.