Slik er den nye Wimp-appen for iOS

Den er oppdatert med ny og lekker design - og den er mye bedre å bruke enn før.

<b>ETTERLENGTET:</b> Wimps app for iPhone og iPad har vært moden for oppdatering lenge. Nå er den her, og vi liker den! Foto: KIRSTI ØSTVANG
ETTERLENGTET: Wimps app for iPhone og iPad har vært moden for oppdatering lenge. Nå er den her, og vi liker den! Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Da vi tidligere i år testet apper for musikkstreaming på mobil, kritiserte vi Wimp for å ha en utdatert design på iPhone.

Appen var ikke oppdatert for å matche det nye utseende til iOS 7, som ble lansert høsten 2013, og fremstod som utdatert.

Gleden var derfor stor da den norske streamingtjenesten i forrige uke lanserte en nydesignet klient til iPhone og iPad. Nå har Wimp blitt pen og moderne, og rett og slett mye bedre å bruke enn før.

Les også: Nå får du Wimp i nettleseren

Helt ny meny

Wimp sier selv den nye designen skal gjøre det lettere å finne frem i den gigantiske musikkatalogen. Det er det vanskelig å være uenig i.

De har fjernet den gamle navigasjonsmenyen nederst og i stedet plassert alle funksjoner i en sidemeny du henter opp ved å dra fingeren inn fra venstre side av skjermen. Slik er det også i Android-appen.

Drar du for øvrig fingeren inn fra høyre side av skjermen, får du opp den nye spillekøen.

SIDEMENYER: Når du åpner Wimp på iPhone får du opp hovedsiden med nyheter. Dra fingeren fra venstre (mot høyre) for å få opp den nye funksjonsmenyen. Gjør du motsatt, får du opp spillekøen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SIDEMENYER: Når du åpner Wimp på iPhone får du opp hovedsiden med nyheter. Dra fingeren fra venstre (mot høyre) for å få opp den nye funksjonsmenyen. Gjør du motsatt, får du opp spillekøen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Ny spillelisteseksjon

Wimps redaksjonelle anbefalinger er på plass som alltid, men nå er også en ny spillelisteseksjon på plass, den samme som finnes i den nye webspilleren, med spillelister delt inn i diverse stemninger og situasjoner.

Det betyr også at når du velger spillelister fra sidemenyen, får du ikke opp dine egne spillelister, men Wimps forhåndsdefinerte, noe som ikke var tilfellet før.

Litt forvirrende, men samtidig fornuftig, fordi det betyr at all din musikk samles ett sted.

«Min musikk»

HVILKE SPILLELISTER? Sveiper du fingeren ned på skjermen når du er inne på dine spillelister, får du opp en fane for å velge om du vil vise alle, dine egne eller favorittmarkerte spillelister. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVILKE SPILLELISTER? Sveiper du fingeren ned på skjermen når du er inne på dine spillelister, får du opp en fane for å velge om du vil vise alle, dine egne eller favorittmarkerte spillelister. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Favoritter alltid vært en viktig funksjon i Wimp. I den gamle iPhone-appen var favoritter samlet under en fane, og spillelister en annen. Så da hadde du to steder å lete etter din musikk.

Nå har du bare ett, og bra er det!

Under «Min musikk» finner du spillelister (både dine egne og dem du har merket som favoritt) samt favorittmerkede artister, album og låter.

Vi liker spesielt godt at du kan velge mellom å vise alle spillelister, dine egne spillelister eller favorittmarkete spillelister.

Men vi skulle fortsatt ønske det var mulig å sortere de, nå er det bare nyeste øverst som gjelder.

Les test: Seks trådløse høyttalere

Lekre avspillingskontroller

Det meste rundt omkring i appen har blitt pusset opp. For eksempel er alle visningstypene mer visuelt anlagt med større bilder og en renere look. Avspillingsskjermen er også annerledes, med en stilig, ny og rund tidslinje for å spole i en låt.

Appen har også fått utvidet låtinformasjon som viser hvem som har komponert musikken, skrevet teksten, produsert og hvem som er utøvende musikere.

Offline-musikk er også lettere tilgjengelig fra sidemenyen, i stedet for å være skjult i en mer-meny.

SE SÅ PEN: Vi digger de nye avspillingskontrollene til Wimp som du ser på den midterste skjermdumpen.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
SE SÅ PEN: Vi digger de nye avspillingskontrollene til Wimp som du ser på den midterste skjermdumpen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Del hva du hører på

En annen nyhet er muligheten til å lage en personlig profil rett i appen. Her kan du legge til fornavn, etternavn og bilde.

Hvis du kobler til Facebook-kontoen din, kan du også velge om du vil dele hva du lytter til på nettsamfunnet. For øvrig kan du også logge inn i selve appen med Facebook-kontoen din om du vil det, i stedet for det vanlige Wimp-brukernavnet.

Les også: Slik er Googles musikkstreamingtjeneste

Se musikkvideoer

VIDEOSTREAMING: Nå driver ikke Wimp lenger bare med vanlig musikkstreaming, du får også videoer rett i appen. Akkurat dette gjør seg nok aller best på nettbrett. Foto: KIRSTI ØSTVANG
VIDEOSTREAMING: Nå driver ikke Wimp lenger bare med vanlig musikkstreaming, du får også videoer rett i appen. Akkurat dette gjør seg nok aller best på nettbrett. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Til slutt må vi også nevne at det nå er mulig å se på video rett fra artistsidene i iOS-appen.

Wimp har nemlig lisensiert musikkvideoinnhold fra alle de store plateselskapene og mange små og har tilgjengelig en katalog på over 75.000 musikkvideoer.

Hvis du ønsker å spille av videoene i fullskjerm, skal det bare være å snu telefonen eller nettbrettet horisontalt.

Android-brukere har for øvrig også muligheten til å se på video, men da via en egen videokanal.

Les også: Slik fungerer Wimp Hifi

Ny Android-app kommer

Det er i det hele tatt ganske mange av nyhetene i den nye iOS-appen som bringer den opp på samme nivå som Android-appen. Vi synes faktisk den er blitt hakket mer brukervennlig - ryddigere og mer strømlinjeformet.

En ny app til Android er for øvrig ventet «i løpet av en måned eller to», kan Wimp fortelle Dinside.

Frister ikke Wimp, har du naturligvis flere andre alternativer å velge mellom, med Spotify som den kanskje aller sterkeste utfordreren.

Les kommentaren: MP3-samlingens siste sukk