Slik bytter du ansikt i Snapchat

Bytt ansikt med en venn eller en kjendis.

<b>LEI DITT EGET ANSIKT?</b> Med Snapchats nye funksjon kan du enkelt bytte til et annet.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LEI DITT EGET ANSIKT? Med Snapchats nye funksjon kan du enkelt bytte til et annet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du hadde spurt oss hva som ble en av de store trendene på mobilen i 2016 for et par år tilbake, hadde vi neppe svart «apper som lar deg bytte ansikter med venner - og Kim Kardashian».

Men på grunn av Snapchat, MSQRD og et knippe andre apper, er dette den nyeste farsotten. Takket være ny teknologi for ansiktsgjenkjenning blir resultatet også bedre, eventuelt skumlere, enn noensinne.

LES OGSÅ: Slik lager du animerte GIF-er

«Face swapping»

I en av de mange oppdateringene til Snapchat den siste tiden, er en såkalt face swap-linse (ansiktsbytte), hvor du kan ta en selfie med en venn, og så vil han/hun få ditt ansikt og omvendt.

Nylig introduserte Snapchat også en linse som lar deg bytte ansikt med et bilde du har lagret i kamerarullen din. Så i stedet for å sende en snap av ditt eget tryne, kan du late som du er noen helt andre, både kjente og ukjente.

LES OGSÅ: Snapchat saksøkes for fartsfilter

Slik gjør du

Du bytter ansikt på samme måte som du legger på en ansiktslinse. Sørg for at du har nyeste versjon av Snapchat installert på mobilen. Åpne appen i selfie-modus, og trykk og hold på ansiktet ditt til rutenettet dukker opp.

Sveip deretter helt til høyre i linsevelgeren over utløserknappen, og velg bildet du ønsker å bytte ansikt til i bildevelgeren som dukker opp.

Så er det bare å ta et bilde eller filme som vanlig. Gjør du sistnevnte, vil du se at ansiktet følger dine egne bevegelser, i hvert fall til en viss grad. Eller ikke til noen grad i det hele tatt. Og det er nok hele poenget også. Morsomt er det i hvert fall! Eller bare teit?

Se video under:

LES OGSÅ: Slik låser du opp alle Snapchat-trofeene

Ikke bare i Snapchat

«Men dette har jeg kunnet gjøre i andre apper leeenge», sier du kanskje nå? Og ja, det kan godt hende. iSwap Faces, Face Swap Live og MSQRD lar deg alle bytte ansikter på ulike måter.

I MSQRD, som for øvrig Facebook kjøpte opp i mars, har du en rekke forhåndsdefinerte ansiktsfiltre, ikke bare kjendiser, men også dyr. I tillegg til en haug med effekter, akkurat som i Snapchat.

POPULÆR PÅ KORT TID: Bare en drøy måned etter at MSQRD slo an for fullt, ble appen kjøpt opp av Facebook. Foto: KIRSTI ØSTVANG
POPULÆR PÅ KORT TID: Bare en drøy måned etter at MSQRD slo an for fullt, ble appen kjøpt opp av Facebook. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


LES OGSÅ: Timelapse tar av på mobil