Med webversjonen av Android Market slipper du å knote på telefonen for å installere programmer. Foto: Pål Joakim Olsen
Med webversjonen av Android Market slipper du å knote på telefonen for å installere programmer. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Slik bruker du nye Android Market

Her er det du trenger å vite om webversjonen av Android Market.

Forleden dag lanserte Google en webversjon av Android Market.

Det gir Android-brukere mulighet til å bla rundt i Android Market via en nettleser på PC-en, og når du finner en applikasjon du har lyst til å installere på telefonen din, trykker du install (evt kjøp) i nettleseren, og dernest lastes applikasjonen direkte ned til telefonen uten at du trenger å foreta seg noe som helst.

Dersom du eier flere Android-enheter, kan du også velge hvilken av dem du ønsker å installere applikasjonen på. Android Market er laget slik at kjøpene er knyttet til din konto, så du kan installere programmene på så mange enheter du vil uten å betale på nytt igjen.

Slik gjør du

Du finner Android Market på https://market.android.com/. Der er du nødt til å logge deg inn med den samme Google-kontoen som du har brukt på telefonen din.

For å dobbeltsjekke at du har brukt riktig konto, kan du klikke på My market account øverst i høyre hjørne. Da får du opp et skjermbilde a la følgende:

Slik bruker du nye Android Market


Her får du presentert alle kjøp/nedlastinger du har gjort i Android Market. Vi anbefaler deg også en tur innom settings-flippen; spesielt hvis du har flere Android-enheter. Den ser slik ut:

Slik bruker du nye Android Market


Slik bruker du nye Android Market


I mitt tilfelle har jeg her to enheter i lista - telefonen jeg bruker i det daglige, pluss en enhet til. Som du ser får du vite når enheten ble brukt første og siste gang, og jeg skjønner da straks at enhet nummer to er en Samsung Galaxy Tab jeg hadde på lån noen uker før jul. Fra dette skjermbildet kan du også gi enhetene dine kallenavn ved å trykke edit, samt angi om de skal være valgbare når du vil installere programmer eller ikke. Siden jeg ikke lenger har Galaxy Taben velger jeg derfor å skjule den, som du ser i bildet til høyre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SAMLESIDE:

Android

Vi antok først da webversjonen av Android Market ble lansert at Android v2.2 eller høyere var påkrevd for å utnytte webversjonen av Android Market (siden det var med den versjonen Google lanserte cloud push-funksjonalitet der nettjenester kan dytte informasjon til telefonen din), men har ikke sett Google kommunisere noe rundt dette, så dette skal fungere på alle enheter. Dersom enheten din ikke dukker opp i lista, kan det enten være at du ikke har logget deg på med den samme Google-kontoen, eller at du ikke har åpnet Android Market fra telefonen i det siste.

Nå er du klar til å bruke webversjonen av Android Market. Du kan surfe rundt på kategorier, søke deg frem til applikasjoner etc. Hver applikasjon er presentert omtrent som følger:

Slik bruker du nye Android Market


I tillegg finner du skjermbilder lenger ned på siden, og det er også mulig for utviklerne å koble til YouTube-videoer for å vise frem applikasjonen.

Når du kjøper eller velger å laste ned en applikasjon, får du spørsmål om hvilken enhet du vil installere den på, samt hvilke rettigheter applikasjonen benytter seg av (nettilgang, kontaktliste, hindre telefonen fra å slå seg av etc.):

Slik bruker du nye Android Market


Etter å ha trykket install-knappen, vil det gå noen sekunder, og så begynner nedlastingen på telefonen - enkelt og greit.

PS! Dette har vært mulig lenge med nettjenesten Appbrain, der du også kan lage lister over apps, dele med andre, motta anbefalinger basert på hva du har installert og mer til. Sjekk ut artikkelen om Appbrain for mer informasjon om hvordan det fungerer.