<strong>NY FUNKSJON:</strong> Nå kan du lage en egen story til vennegjengen eller festen du skal på i kveld. Foto: Pål Joakim Pollen
NY FUNKSJON: Nå kan du lage en egen story til vennegjengen eller festen du skal på i kveld. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Snapchat gruppe-stories:

Slik bruker du den nye gruppefunksjonen i Snapchat

Del med vennegjengen eller med folk i nærheten.

Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har Snapchat fått konkurranse fra Facebook og deres tjenester Instagram og Whatsapp, som alle har fått en «story»-funksjon som praktisk talt er prikk lik den som har vært med på å gjøre Snapchat populær.

Bilder du legger i en slik story er synlig for vennene dine i 24 timer før de blir borte, i motsetning til vanlige Snapchat-bilder, som typisk er synlige noen sekunder.

Ny funksjon - grupper

Denne uka fikk både iOS- og Android-appen en oppdatering med en ny funksjon, og det er at du kan opprette historier der flere kan bidra.

Du kan plukke ut en håndfull venner som kan bidra til historien, og du har også mulighet til å bestemme hvem som får se den, om du vil legge til flere tilskuere. Litt som den norske appen Gobi, altså.

Alternativt kan du lage en såkalt «Geofence», der venner og deres venner som befinner seg i nærheten både kan se og legge til elementer i historien. Den kan være kjekk å bruke på fest, i et bryllup eller lignende.

Slik gjør du det

Har du lyst til å opprette en slik «gruppe-story», tar du først et bilde eller video som vanlig med Snapchat-appen. Dernest er det bare å trykke på send-knappen:

Slik bruker du den nye gruppefunksjonen i Snapchat

Her har du nå fått et nytt valg – lag en story. Trykker du på den, kan du opprette en slik gruppehistorie (det kan også gjøres med pluss-ikonet øverst til høyre på story-skjermbildet).

Det første du gjør i det neste skjermbildet er å gi gruppa et navn, og så kan du velge hvem som kan bidra og se storien:

Slik bruker du den nye gruppefunksjonen i Snapchat

Det første valget er om du vil ha en geofence-gruppe eller ikke. Her har vi huket av geofence, og som du ser på kartet har denne historien nå fått en geografisk avgrensing. Den ser ut til å være ganske nøyaktig 100 meter.

Velger du en slik story, kan du også velge om det bare er venner eller også deres venner som kan legge til bilder og video i historien. Venner og deres venner kan se storyen – den biten får du ikke endret på.

Slik bruker du den nye gruppefunksjonen i Snapchat

Velger du å droppe den geografiske begrensningen, kan du i stedet velge hvilke venner som skal kunne bidra til historien, og hvilke som skal kunne se den (alle som kan legge til kan se, men om du vil kan du legge til flere som kan se).

Fikk du med deg forrige oppdatering?
Her er Snapchats magiske viskelær

LES OGSÅ:
Slik får du din egen emoji i Snapchat
Slik får du emojier til å følge Snapchat-videoen
Oversikt: Trofeene på Snapchat

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer