Blokkere telefonnummer på mobil

Slik blokkerer du for plagsomme oppringninger

Noen som plager deg på SMS eller ved å ringe? Slik stopper du dem.

<strong>PLAGES DU?</strong> Unngå ubehageligheter ved å blokkere anrop og SMS fra enkelte. Foto: Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock / NTB Scanpix
PLAGES DU? Unngå ubehageligheter ved å blokkere anrop og SMS fra enkelte. Foto: Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss slipper det heldigvis, men mange har utfordringer i det daglige med ubehageligheter fra andre på telefonen, enten det dreier seg om SMS-meldinger eller oppringninger, som fra de velkjente Microsoft-svindlerne.

Det kan man heldigvis gjøre noe med. Både iOS og Android har innbakt støtte for å blokkere telefonnumre, slik at du ikke lenger plages med uønskede oppringinger og SMS.

Slik blokkerer du numre på iPhone

iOS har denne funksjonaliteten innebygd og lar deg blokkere folk både med tanke på meldinger, samtaler og FaceTime-videosamtaler.

Samtaler:
Åpne samtaleloggen (sist brukte i telefonappen), trykk på Ⓘ til høyre ved siden av nummeret du vil blokkere og velg blokkér (nederst) fra det påfølgende skjermbildet.

<strong><strong>PÅ IPHONE:</strong></strong> Trykker du på en &#9406;, vises mer informasjon. Nederst kan du velge å blokkere nummeret. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
PÅ IPHONE: Trykker du på en Ⓘ, vises mer informasjon. Nederst kan du velge å blokkere nummeret. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

SMS:
Åpne SMS-tråden med den du vil blokkere, velg detaljer (øverst til høyre), trykk på Ⓘ ved siden av kontakten og velg blokkér (nederst) fra det påfølgende skjermbildet.

FaceTime:
Trykk på Ⓘ til høyre for den du vil blokkere og velg blokkér (nederst) fra det påfølgende skjermbildet.

Når du velger å blokkere noen på denne måten, blir du ikke varslet når de prøver å ringe eller sende melding. De får heller ikke noe beskjed om at de er blokkert.

Dersom du vil se hvem du har blokkert eller angre på blokkeringen, finner du mulighetene under instillinger, telefon og blokkert, og tilsvarende med meldinger og FaceTime.

Merk dog at Apples blokkering kun gjelder kjente telefonnumre/kontakter. Du kan ikke velge å blokkere private/skjulte numre.

Slik blokkerer du numre på Android

<strong><strong>PÅ SAMSUNG:</strong></strong> Slik ser menyen ut om du vil blokkere et nummer på Samsung-telefoner. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
PÅ SAMSUNG: Slik ser menyen ut om du vil blokkere et nummer på Samsung-telefoner. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


Her kan fremgangsmåten være litt ulik fra forskjellige telefonprodusenter (og basert på Android-versjonen telefonen kjører).

Samtaler:
På de fleste telefoner er fremgangsmåten først å åpne ringeappen, for så å gå til samtaleloggen. Derfra kan det variere noe – på Samsung-telefoner trykker du først på den du vil blokkere, og deretter «mer» og blokkér nummer. På HTC holder du fingeren nede på det aktuelle nummeret og velger blokkér fra menyen som spretter opp. Det samme ser ut til å gjelde på Sony-telefoner.

LG, derimot, har en litt annen tilnærming, der dette gjøres via innstillingsmenyen i telefonappen, der du åpner appen, trykker på … og samtaleinnstillinger før du kan gå til blokkeringslisten og velge hvem du skal blokkere.

På Huawei trykker du på Ⓘ-symbolet ved siden av en kontakt, velger meny og legg til på svarteliste.

Meldinger:
Også her vil fremgangsmåten være ulik på ulike telefoner, siden SMS-appene er forskjellige. Har du valgt å bytte ut SMS-appen med en annen, vil fremgangsmåten være avhengig av hvilken app du bruker. Bruker du for eksempel vår favoritt, Textra, kan du holde fingeren inne på den aktuelle samtalen (og eventuelt krysse av flere), velge … og svarteliste.

I standardappen fra Samsung, for eksempel, trykker du på mer, innstillinger fra innboksen der du finner blokkér meldinger. Her kan du legge til numre/kontakter, eller også blokkere meldinger som inneholder enkelte ord. Huawei har en svært rik funkskjon her – trakasseringsfilter – som du finner om du trykker på meny i SMS-appen. Her kan du også velge å blokkere anrop og meldinger fra ukjente numre, blant annet.

Finner du ikke muligheten på din telefon, kan vi varmt anbefale deg å bruke SMS-appen Textra; en av 13 Android-apper vi alltid installerer på en ny telefon.

Et ekstratips til slutt – det finnes mange apper i Play butikk som kan hjelpe deg med å blokkere uønskede anrop og SMS, som Call blocker free, der du også kan velge hva som skal skje når du blokkerer et anrop (sende til telefonsvarer, bare la det ringe, legge på …).

Om du har Android-versjon over 4.4 (og de har de fleste), er det imidlertid verdt å merke seg at det kun er SMS-appen du har valgt som standard som har mulighet til å filtrere innkommende meldinger.

LES OGSÅ:
Slik tar du opp telefonsamtaler
11 ting du bør passe deg for på internett
Fem Facebook-innstillinger du bør ta en nærmere titt på
Slik låser du telefonen til én app

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer