<B>LILLEBROR:</B> Samsung Galaxy S II blir ikke enebarn. Her er lillebror (eller lillesøster, om du vil). Foto: Samsung
LILLEBROR: Samsung Galaxy S II blir ikke enebarn. Her er lillebror (eller lillesøster, om du vil). Foto: SamsungVis mer

Slik blir Samsung Galaxy Z

Svensk mobiloperatør slipper nyheten litt før alle andre.

Det er ikke måte på hvor mye skryt supermobilen Samsung Galaxy S II har fått siden den kom på markedet for snart to måneder siden.

Her i DinSide fikk den en fullt fortjent sekser, i tillegg til superlativer som "sjelden har en sekser på terningen vært så klokkeklar som for Samsungs nye toppmodell".

Ikke offisielt annonsert

Nå har den svenske mobiloperatøren Tre muligens vært litt for ivrig med å trykke på "publisér"-knappen på sine egne hjemmeside. Det viser seg nemlig at Galaxy S II får en lillebror eller -søster i aller nærmeste framtid.

Den heter originalt nok Galaxy Z, og er så rykende fersk at Samsung selv ikke har rukket å annonsere den.

Spesifikasjonene er ikke helt på linje med storebror, men slik skal det da også være med lavere prislapp.

KJENT SAK: Galaxy Z er ikke helt ulik Galaxy S II, verken utseendemessig eller på innsiden. Foto: Samsung
KJENT SAK: Galaxy Z er ikke helt ulik Galaxy S II, verken utseendemessig eller på innsiden. Foto: Samsung Vis mer


Litt mindre av alt

Super Clear-skjermen blir på 4.2 tommer, usle 0.1 tommer mindre enn Galaxy S II, og har en oppløsning på 480x800. Tokjerneprosessoren klokker inn på 1GHz (mot 1.2GHz hos storebror). Pussig nok har Z-modellen lagt på seg. En av de virkelig oppsiktsvekkende tingene med Galaxy S II var vekta, som til tross for den store skjermen bare havner på 118 gram.

Z vil derimot veie 135 gram, som fortsatt er relativt lett, men ikke helt på linje med de aller letteste smartmobilene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også her finner du Android versjon 2.3, kamera på fem megapiksler, 8GB intern lagringsplass, støtte for micro-SD-minnekort på inntil 32GB og Bluetooth 3.0.

Hva blir norsk pris?

Prisen er litt komplisert å regne ut, for svenske Tre oppgir bare pris med kontantkort. Den ligger til gjengjeld på 4.000 svenske kroner, eller drøye 3.400 norske kroner, og selv om dette er pris knyttet til abonnement, er det ikke utenkelig at veiledende pris uten abonnement. Den blir uansett rimeligere enn Galaxy S II, som i Norge ligger på rundt 4.600 kroner.

Galaxy Z kan allerede forhåndsbestilles hos Tre, men nøyaktig utgivelsesdato er ikke kjent. Den kommer vi med andre ord tilbake til.