Slik blir Nokias spillmobil

N-Gage er navnet på Nokias GameBoy-konkurrent, og i går ble denne lille saken endelig vist frem for omverdenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi hørte om N-Gage for første gang i fjor høst i München, der spillmobilen ble først nevnt. I går kom den endelige informasjonen om hvordan denne interessant dingsen faktisk kommer til å fungerere, og her er detaljene:

N-Gage spillene selges på MMC-minnekort, og vil både produseres av Nokia selv, og tredjepartsutviklere som Sega og Eidos. Det vil være mulig å spille spill mot hverandre via Bluetooth eller lokale netverk. Grafikken og lyden skal, i følge Nokia, være mye mer avansert enn det som Nintendos håndholdte spillmaskiner kan by på i dag. Skjermen er uansett på 176x208 piksler, og kan vise 4096 farger.

Også telefon

Selv om N-Gage er primært en spillmaskin, har den også rikt med telefonfunksjoner. Den har MMS, GPRS, nedlastning av Java-programmer, tre bånd, innebygd digital musikkspiller (støtter AAC og MP3), samt stereo FM-radio. Muligheter for e-post og organiserer-verktøy vil også være innebygd. Herligheten skal veie 137 gram.

Vi synes N-Gage høres spennende ut, men stiller oss tvilende til hvorvidt den klarer å utkonkurrere Nintendos GameBoy og GameBoy Advance. Ingen har klart det hittil, men kanskje kombinasjonen av spill og mobiltelefon er det som skal til? Prisen vil i alle fall være viktig, og denne er ikke blitt offentliggjort enda. N-Gage skal uansett være tilgjengelig mot slutten av 2003, og vi kommer da tilbake med en test.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!