Slik blir Nokias 3G-mobil

Det er to uker til lanseringen av Nokias første mobiltelefon av tredje generasjon. Det har i det siste dukket opp noen avsløringer om hva telefonen kommer til å hete, og hvordan den vil se ut.

Slik ser den kanskje ut...
Slik ser den kanskje ut... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26. september er dagen da Nokia endelig kommer til å vise frem sin første UMTS-terminal. Hva den kommer til å hete, og hvordan den kommer til å se ut, er fremdeles usikkert - men det verserer naturligvis rykter.

I følge disse vil terminalen hete så mye som 6650. Den kommer til å veie rundt 140 gram, ha et innebygd kamera som vil kunne ta opp video og stillbilder, fargeskjerm og støtte for både UMTS- og GSM/GPRS-nett.

Blir nok dyr

Prisen på 6650 anslås til å ligge på rundt 500 euro, altså i underkant av 4.000 kroner. Vi tipper prisen her hjemme vil bli noen tusenlapper høyere.

Nokia har nylig lansert flere modeller med fargeskjerm og digitale kameraer som også kan ta opp og sende video. Selv om GSM-nettet byr på begrensede muligheter for multimedia i forhold til UMTS, prøver Nokia å gjøre overgangen til den nye teknologien mindre smertefull ved å introdusere deler av 3G i sine GSM-telefoner.

Vi venter spent på å få vite mer om denne telefonen, og kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon så snart den er tilgjengelig. Vil du vite mer om UMTS-teknologien, bør du lese denne artikkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!