Slik blir neste iPhone

... i hvert fall hvis vi skal tro DinSides lesere.

På søndag inviterte vi DinSides lesere til å være med å spå hvordan den neste iPhone-modellen blir, og etter å ha mottatt over 1780 utfylte skjemaer, er det på tide å se hva slags forventninger våre lesere har til Apples nye telefonmodell.

Ja, vi får nesten begynne å kalle den iPhone 5 med en gang, for 83% av leserne har tro på at det blir modellnavnet på den neste telefonen.

Videre tror 70% at den vil bli annonsert i løpet av september, der majoriteten ser for seg at Apple vil vise den frem i løpet av septembers første halvdel. Det samsvarer med de heteste ryktene om dagen, som peker på at 7. september vil være dagen der iPhone 5 avdukes.

DinSides mobiltester

Nytt utseende og større skjerm

Blir den utseendemessig lik iPhone 4? Nei, mener DinSides lesere, der ganske nøyaktig 2/3 har tro på at telefonen får ny design. Det ser også ut til å innebære at skjermen blir større, for det mener også to av tre lesere, og én av fire har i tillegg tro på at den neste iPhonen får en skjerm som er fire tommer eller mer.

Ikke nok med det – til tross for at iPhone 4 fortsatt har den høyeste oppløsningen i dagens marked med 960x640 piksler, tror 58% at den neste varianten vil ha enda høyere oppløsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forsvinner hjem-knappen?, spurte vi. Nei, mener leserne. 85% tror den runde knappen vil overleve nok en generasjon.

3 av 4 tror den blir sort

Når det gjelder farge, tror halvparten at den vil bli tilgjengelig i grå/aluminium, mens 75% holder en knapp på at sort blir en tilgjengelig farge. Hvit fikk 53% av stemmene (på dette spørsmålet kunne man velge flere).

83% tror også at kameraet blir bedre i neste versjon, der 64% tror oppløsningen blir 6-8 megapiksler, mens 19% tror oppløsningen blir høyere enn åtte megapiksler. Ikke at det for så vidt er noen målestokk for kamerakvalitet, men …

Tre av fem tror også det vil bli mulig å filme med full HD-oppløsning, noe flere av konkurrentene nå har mulighet for. Bare én av fire tror at prosessoren blir enda hvassere enn den som sitter i iPad 2, mens de resterende tror det blir den samme prosessoren som blir å finne under panseret.

På spørsmålet om den neste iPhone-utgaven ville få NFC-støtte (Near Field Communication), var meningene mer delte. 45% svarer nei, 28% svarer ja, men nesten like mange tror Apple vil implementere en egen variant av denne teknologien.

Les også: Dette er NFC

Flertallet (58%) har heller ikke tro på 4G-støtte i neste iPhone, og færre enn halvparten forventer muligheten for å koble telefonen til en TV via HDMI-utgang.

64GB-versjon?

At neste iPhone blir tilgjengelig i en 32GB-utgave tror de aller fleste (82%), mens så mye som 71% også tror det vil komme en 64GB-variant. Over halvparten (52%) tror også den billigste utgaven vil ha 16GB flashminne, mens bare én av ni har tro på en 128GB-utgave.

De fleste forventer også at prispunktet blir det samme som eksisterende iPhone 4 (4890,- for den billigste utgaven), men det er flere som tror den blir dyrere enn de som tror den blir billigere. Vi spurte også om hva som skjedde med prisen på iPhone 4 når ny iPhone ble lansert, og her tror 28% at prisen vil forbli den samme. Nesten 30% tror at prislappen på iPhone 4 vil synke under 4.000-kronersmerket.

Se en grafisk fremstilling av svarene her:

(Statistikken ble hentet ut mandag kveld.)

I spørreskjemaet la vi til slutt inn et fritekstfelt hvis man hadde andre ideer om hvordan den neste iPhone ville bli. Flere tror den neste utgaven også vil ha 3D-skjerm og -kamera.

Her er noen av fritekstsvarene:

Designet blir rettet mot 3GS igjen, 4'r designet har fått mye pepper pga, glass platene og for "firkantet". forventer "avrunding" på sider og ryggen, blanding av MB Air og IPAD2 - Christian

Jeg tror at det vil bli en bedre Voice Control, som strekker seg lenger en bare musikk og ringing som den gjør på iPhone 4 og iPhone 3gs. Jeg tror også at det vil komme to nye Iphoner ( iPhone 5 og en iPhone 4s ) - Knut Rune

Mulig de fjerner simkort. - Imran

Støtte for flere minnekort - Bjørnar

Vi snakker også om cloaking device, innebygget radar, infrarødt kamera og teleporterings maskin. Dette blir REVOLUSJONEREDE! - David "1337"

Nå må dere som en seriøs side slutte å hype opp alt som har I foran seg. Dette er bare latterlig og hvis dere vil slutte å fremstå som en barnehage med wannabe journalister så burde dere gå i dere selv. Herved så slutter jeg å lese denne siden. - Johnny

Vi vet at du leser dette, Johnny.