STØRRE: HTC One Max likner på lillebroren One, men er langt større.  Foto: HTC
STØRRE: HTC One Max likner på lillebroren One, men er langt større. Foto: HTCVis mer

Slik blir HTC One Max

– Kan erstatte nettbrettet, mener HTC om sin nye 5,9 tommer store mobil.

Først kom HTC One. Så kom HTC One Mini. Begge har fått terningkast fem og skryt av DinSide.

Nå kommer HTC One Max, som vi har visst om lenge. Mens One Mini hadde en skjerm på 4,3 tommer og One 4,7 tommer, får Max hele 5,9 tommer.

Dette er med andre ord HTCs våpen i kampen mot blant annet Samsung Galaxy Note 3, med sin 5,7 tommer store skjerm.

– Det er ikke slik at én størrelse passer alle, mener HTCs produktsjef Graham Wheeler.

FINGERAVTRYKKLESER: Den sorte firkanten under kameraet er HTC One Max sin fingeravtrykkleser. Du kan bruke den til å låse opp telefonen, eller åpne apper. Foto: HTC
FINGERAVTRYKKLESER: Den sorte firkanten under kameraet er HTC One Max sin fingeravtrykkleser. Du kan bruke den til å låse opp telefonen, eller åpne apper. Foto: HTC Vis mer

Les også:


One-genene

Mobilene i HTC One-familien deler stort sett det samme designet, og Max skal ikke være noe unntak. Du får med andre ord en metallkropp med doble interne høyttalere i front, som skiller disse mobilene fra konkurrentene.

Den største forskjellen er selvfølgelig størrelsen. Skjermen gjør telefonen 16,5 x 8,3 x 1,0 centimeter stor, og 217 gram tung. HTC One er til sammenlikning 13,7 x 6,8 x 0,9 centimeter stor, og 143 gram tung.

Et aspekt vi har gitt HTC One skryt for, som også skal være tilstede i One Max, er "Ultrapixel"-kameraet. Max skal ha den samme sensoren som One og Mini, men hvorvidt alt det andre er likt, for eksempel linsene og stabilisatoren fra One, sier ikke HTC noe om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 5,9 tommer gigantiske skjermen rommer 1080p-oppløsning, det samme som HTC One har på 4,7 tommer. I tillegg har den støtte for minnekort, 16 GB internminne og IR-sender så du kan bruke den som fjernkontroll.

Foto: HTC
EKSTRAUTSTYR: Også på HTC One Max håper HTC å selge ekstrautstyret sitt, som subwoofer-en HTC BoomBass. Foto: HTC
STØRRE: HTC One Max likner på lillebroren One, men er langt større. Foto: HTC
FINGERAVTRYKKLESER: Den sorte firkanten under kameraet er HTC One Max sin fingeravtrykkleser. Du kan bruke den til å låse opp telefonen, eller åpne apper. Foto: HTC


Nettbrett eller mobil?

Med 5,9 tommer på en mobiltelefon begynner vi å bevege oss over i "phablet"-kategorien. Altså produkter man ikke helt vet om man skal kalle telefon ("phone") eller nettbrett ("tablet").

– Skal en slik mobil erstatte nettbrett?

– Det vi har sett i våre undersøkelser er at noen vil bruke den som en erstatning for nettbrett, mens andre vil ha nettbrett i tillegg. Men om du har en slik mobil vil man gjerne velge de større nettbrettene, sier Graham til DinSide.

EKSTRAUTSTYR: Også på HTC One Max håper HTC å selge ekstrautstyret sitt, som subwoofer-en HTC BoomBass.  Foto: HTC
EKSTRAUTSTYR: Også på HTC One Max håper HTC å selge ekstrautstyret sitt, som subwoofer-en HTC BoomBass. Foto: HTC Vis mer


– Og når kommer HTC med et nytt nettbrett?

– Det kan jeg ikke kommentere. Men det er et marked vi alltid er interessert i.

Fingeravtrykkleser

HTC One Max har en fingeravtrykkleser, på samme måte som den nye iPhone 5S.

Så dyr blir iPhone 5S i Norge

På Max sitter den på baksiden, og skal først og fremst brukes til å låse opp mobilen. Men den kan også åpne opp forskjellige apper ut fra hva slags finger du bruker. Noe funksjonalitet utover dette, for eksempel å la fingeren ta over for passord i app-butikken slik iPhone 5S kan, sier ikke HTC noe om.

Batteriet har vært DinSides ankepunkt på både HTC One og One Mini. One Max får et batteri på 3.300 mAh, som er 100 mAh mer enn den litt mindre Samsung Galaxy Note 3, og 1.000 mAh mer enn den langt mindre HTC One. Prosessoren er den samme som One har; Snapdragon 600 med fire kjerner på 1,7 GHz.

One Max leveres med ferske Android 4.3, og Sense-programvaren har blitt oppdatert til versjon 5.5. Blant annet kan du nå endelig få inn vanlige RSS-strømmer i Blinkfeed, og du kan lage GIF-filer av Zoe-bildene dine. De har også fått funksjonen fra Samsung Galaxy S4, hvor du kan ta bilde med front- og bakkameraet samtidig. Alt dette skal også de andre One-modellene få.

HTC One Max er ventet en gang i slutten av november, og vil i Norge koste rundt 5.700 kroner. The Verge har allerede anmeldt telefonen, og klager blant annet over fingeravtrykkleseren. De gir One Max karakteren 6 av 10.