Slemme vekkerklokker til mobilen

Er du blant dem som snoozer og snoozer? Ikke med disse appene.

Snooze-knappen er både elsket og hatet. (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/mcgraths/818268767/">"The greatest button in the world"</a>, av <a href="http://www.flickr.com/photos/mcgraths/">Sean McGrath</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>)
Snooze-knappen er både elsket og hatet. (Foto: "The greatest button in the world", av Sean McGrath, CC-BY) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg skal innrømme det. Jeg er en av dem.

Når telefonen ringer klokka 0515 om morgenen jeg ty til en snooze. Som regel klarer jeg å våkne etter den første, men hvis jeg i halvørska snoozer gang nummer to, kan jeg bare glemme å rekke den første bussen til jobb.

Og det skjer. Titt og ofte.

Er du også blant de som er nødt til å slumre litt ekstra på morgenkvisten? I så fall er jeg rimelig sikker på at du en gang i blant går på en smell og kommer for seint.

Noen ganger er det imidlertid slik at du opp når klokka ringer, og da er det greit å ha en vekkerklokke som ikke bare slår seg av når du trykker på en knapp; hvorpå du knapt kan huske at den har ringt når du våkner en time senere.

Så værsågod – to vekkerklokke-apper som garantert vil få deg våken nok til å tusle i dusjen etterpå:

image: Slemme vekkerklokker til mobilen


Wake N Shake

iOS, kr 7 (gratisversjon tilgjengelig)

Den eneste måten du får Wake N Shake til å stoppe ringingen på, er å riste telefonen tilstrekkelig mye. Stopper du opp underveis, daler indikatoren slik at det tar enda lenger tid å riste den til stillhet, og du kan selv angi hvor mye telefonen må ristes for å slå seg av.

Det er også mulig å ta såkalte quick naps med et par trykk (f.eks. 30 minutters middagslur), og du kan sette opp et ubegrenset antall alarmer; enten det dreier seg om engangstilfeller eller på gjentakende tidspunkter.

Wake N Shake for iOS (App Store, kr 7,-)

Les også: 10 fine klokke-widgets til Android

image: Slemme vekkerklokker til mobilen


Alarm Clock Xtreme

Android, kr 8 (gratisversjon tilgjengelig)
Med Alarm Clock Xtreme får du flere muligheter. Du kan fortsatt bruke snooze, men den kan også skreddersys slik at intervallene blir kortere, eller at du må riste telefonen lenger for hver gang hvis du vil slumre litt til.

Er du ekstra hard mot deg selv, setter du den i en modus der du må svare på regnestykker for å få den til å stoppe – gjerne med fullt ringevolum og en hissig sang.

Alarm Clock Xtreme for Android (Android Market, kr 8)

Bruker du andre vekkerklokke-apps? Tips gjerne DinSides lesere om ditt valg i kommentarfeltet under.