Slanke og lekre Samsung-nyheter

MOBILNYHET: På 3GSM-messen lanseres det i disse dager flere titalls nye mobiler. Samsung vil også ha sin del av kaken, og viser flere nyheter.

Både Sony Ericsson og Nokia har brukt mandagen på å annonsere nye mobiltelefoner på 3GSM-kongressen, som foregår i disse dager, og disse kan du lese om her.

Samsung er imidlertid også klare med tre nye telefoner, og som så ofte ellers fokuserer selskapet på pen, solid design og sorte farger.

Den første i rekken heter Z150, og er en ultraslank 3G-modell med klassisk design, såkalt candybar. Den er bare 9.8 mm tykk og veier 89 gram, men rommer likevel en hel del teknologi under panseret. Den støtter som sagt UMTS, og har to kameraer, begge med VGA-oppløsning. Den spiller av MP3-filer, har Bluetooth-tilkobling, 50 MB med minne, støtte for USB og full synkronisering med Outlook. Skjermen støtter 176x220 piksler og 262.000 farger.

Z150 kommer i handelen i løpet av andre kvartal, og vil koste rundt 3.190 kroner.

Slanke og lekre Samsung-nyheter


Z540 er også en telefon som fokuserer på liten størrelse og lav vekt. Det er en klapptelefon som også støtter 3G, og er en ganske funksjonell, liten sak.

Det er også her plass til to kameraer, som forventet av en 3G-telefon, og det ytre kameraet støtter 1.3 megapiksler - mens et VGA-kamera brukes til videotelefoni. Skjermen på denne modellen støtter 262.000 farger og 240x320 oppløsning, mens den utvendige skjermen viser 65.000 farger med 128x128 oppløsning.

Z540 har også 140 MB med minne, Bluetooth og avspilling av musikkfiler med egne snarveistaster på utsiden.

Telefonen blir tilgjengelig i løpet av andre kvartal til en pris på rundt 4.590 kroner.

Slanke og lekre Samsung-nyheter


Den siste nyheten heter D820, og er en skyvetelefon, med tastaturet gjemt på undersiden. Denne har kun ett kamera og støtter ikke UMTS, men kameraet kan faktisk roteres frem og tilbake, slik at du kan ta selvportrettbilder om du ønsker det. Oppløsningen er 1.3 MP. Det er ellers støtte for minnekort, mens det innebygde minnet er på 73 MB. Telefonen kan også brukes som en musikkspiller, og har stereohøyttalere.

Videre støtter telefonen EDGE, visning av Office-dokumenter, blåtann, og har en stor skjerm som viser 240x320 piksler.

Også D820 kommer i løpet av andre kvartal, og vil koste rundt 4.000 kroner.

Det er imidlertid ikke alt - flere supertelefoner fra Samsung er på vei utover sommeren, blant annet modeller med Windows-operativsystem, HSDPA-støtte og 3.2 megapiksel-kamera. Dessverre er noen av de forbeholdt andre land enn Norge, mens andre er mange måneder unna, men du kan likevel lese om de hos vårt søsternettsted ITavisen.