Do not disturb er en app som lar deg sove godt om natten, vel vitende om at de viktige telefonene (og bare dem) får telefonen til å ringe. (Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/alyssafilmmaker/3687665853/">Awake at night</a> av <a href="http://www.flickr.com/photos/alyssafilmmaker/">Alyssa L. Miller</a>, <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">CC-BY</a>)
Do not disturb er en app som lar deg sove godt om natten, vel vitende om at de viktige telefonene (og bare dem) får telefonen til å ringe. (Foto: Awake at night av Alyssa L. Miller, CC-BY)Vis mer

Slå av ringelyden, bortsett fra når…

Android-app setter telefonen i stillemodus, men slipper igjennom det viktigste.

Mange velger å slå av alle lyder på telefoner om natten, slik at ikke de blir vekket av en SMS-melding, at de har blitt nevnt på Twitter eller av ny epost.

Men – mange synes også det er greit å kunne bli nådd av de som står en nærmest. Poden som er på telttur med klassen, eller svigermor som er syk og plutselig kan trenge assistanse.

Da må man brått velge.

Do not disturb er en Android-app som adresserer denne problemstillingen. Den lar deg definere tidsrom i løpet av uka der du helst ikke vil bli forstyrret (fra-til + ukedag), og i disse tidsrommene slår appen da automatisk av alle lyder.

SAMLESIDE:

Android-apps

Via en "whitelist" kan du så definere hvilke kontakter som skal få slippe igjennom uansett. Dermed sover du godt selv om kompiser sender deg meldinger fra byturen du ikke fikk vært med på, mens poden, som ikke får sove og vil bli hentet, får vekke deg fra nattesøvnen.

Slå av ringelyden, bortsett fra når&#8230;


Du kan prøve appen gratis i sju dager, og er du fornøyd koster den en sekskroning i Google Play.

Do not disturb, prøveversjon (Google Play, gratis)
Do not disturb, fullversjon (Google Play, kr 6)

PS! Do not disturb er også en ny funksjon i iOS6 som forventes lansert i september. Også her kan du godta at enkelte kontakter slipper igjennom.

Artikkelen fortsetter under annonsen