Du kan spare batteri ved å bruke Smart WiFi Toggler, som automatisk slår av og på WiFi basert på hvor du befinner deg.
Du kan spare batteri ved å bruke Smart WiFi Toggler, som automatisk slår av og på WiFi basert på hvor du befinner deg.Vis mer

Slå av og på WiFi automatisk

Gratis Android-app sparer batteriet ved å slå av og på WiFi basert på hvor du er.

Det er mange ting som trekker strøm på en mobiltelefon. Blant det mest strømkrevende er telefonsamtaler og bruk av skjermen, men blant tingene som snurrer og går «under panseret» er det verdt å nevne at telefonen også bruker mer strøm dersom den har dårlig dekning.

Leting etter trådløse nettverk er også kostbart for batteriet. Her er det mange som slurver ved å ha WiFi aktivert hele tiden, for når telefonen ikke er koblet til et trådløst nett, leter den kontinuerlig etter trådløse nettverk, og det trekker unødig med strøm.

Les også: Slik sparer du batteriet på iPhone og Android

Smart WiFi Toggler er gratis å laste ned fra Google Play, og er laget av XDA Developers-bruker Sebouh Aguehian. Det kjekke med denne appen er at den hjelper deg med å skru av og på WiFi i tråd med ditt bruksmønster.

Lærer over tid

Via innstillingene kan du selv tilpasse hvordan Smart WiFi Toggler skal oppføre seg.
Via innstillingene kan du selv tilpasse hvordan Smart WiFi Toggler skal oppføre seg. Vis mer


Til å begynne med er den ikke så smart som navnet tilsier, men tanken er at den må læres opp ved å følge med på dine aktiviteter. Når du kobler deg til et trådløst nettverk, logger appen den grove nettverksposisjonen din (basert på hvilke mobilmaster du er koblet til). Når du så beveger deg vekk slik at du ikke lenger er koblet til nettverket, deaktiveres WiFi etter X antall sekunder, der du selv bestemmer X.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det smarte er så at appen, når den er lært opp godt nok, selv aktiverer WiFi når du nærmer deg et trådløst nettverk du pleier å koble deg til. Den bruker altså ikke GPS til dette (da hadde vinninga gått opp i spinninga, siden det også trekker en del strøm).

Les også: Her er de beste batteriene

…og det fungerer!

Vi har brukt appen noen dager nå, og på hjemmenettverket kobler den seg nå automatisk til (rød firkant i bildet på toppen), selv om WiFi er skrudd av når vi er på farten. Merk imidlertid at du i begynnelsen blir nødt til å slå av og på WiFi selv, inntil appen har fått samlet inn det den trenger av posisjonsdata.

Smart WiFi Toggler (Google Play, gratis)