Slå av automatiske snarveier på hjemskjermen

Slik unngår du at den fylles opp når du laster ned apper fra Play Butikk.

<strong>FULLT?</strong> Er du lei av at nye apper automatisk får snarvei på hjemskjermen, er det enkelt å skru av. Foto: COLOURBOX
FULLT? Er du lei av at nye apper automatisk får snarvei på hjemskjermen, er det enkelt å skru av. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I motsetning til iOS, der alle apper blir liggende på hjemskjermen når du har lastet dem ned, har Google valgt en litt annen tilnærming med Android.

Hjemskjermen inneholder kun snarveier til noen av appene på telefonen/nettbrettet, mens alle appene kan nås via den såkalte app-skuffen.

Legges til automatisk

Med tiden har det imidlertid blitt en standardfunksjon at apper du laster ned fra Play Butikk automatisk legges til på hjemskjermen når de er installert.

Synes du det er en uting, kan du lett slå av funksjonen.

<strong><strong>HER:</strong></strong> Fjerner du dette krysset, vil det ikke automatisk opprettes snarveier til nye apper på hjemskjermen.
HER: Fjerner du dette krysset, vil det ikke automatisk opprettes snarveier til nye apper på hjemskjermen. Vis mer


Her er fremgangsmåten:

  1. Åpne Play Butikk
  2. Trykk på menyikonet øverst til venstre og velg Innstillinger
  3. Fjern krysset på «Legg til ikonet på startskjermen».
Dermed vil du ikke lenger automatisk få opprettet snarveier på hjemskjermen når du laster ned apper fra Google Play.

LES OGSÅ: Slik organiserer du Android-hjemskjermen

Gjelder ikke alle

Enkelte launchere (programmet telefonen bytter til når du trykker på hjem-knappen) har valgt en annen tilnærming og har ikke separat hjemskjerm og app-skuff.

Et godt eksempel er den du finner på Huaweis telefoner (f.eks. Mate 7 eller Honor 6), som fungerer på samme måte som iOS, der alle apper er nødt til å ligge på hjemskjermen fordi det ikke finnes en egen app-skuff.

Dersom du ikke har fjernet krysset omtalt over, vil du få en melding på skjermen om at snarveien allerede er opprettet, fordi programvaren i telefonen automatisk plasserer app-ikonet på hjemskjermen. Dette varselet vil da forsvinne om du fjerner krysset omtalt over.

Ønsker du deg en løsning som følger Android-standarden, med separat app-skuff og hjemskjerm, kan du bytte ut launcheren med en annen, for eksempel Solo Launcher, Nova Launcher eller Go launcher.

LES OGSÅ: Microsoft lanserer lekker låseskjerm til Android

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer