Nå kan du bruke Skype som betalingsmiddel når du bruker trådløst nett på flyplasser o.l. Og – du betaler pr minutt.
Nå kan du bruke Skype som betalingsmiddel når du bruker trådløst nett på flyplasser o.l. Og – du betaler pr minutt.Vis mer

Skype WiFi – betal pr minutt

Én million trådløse nett verden over til en rimelig penge.

Har du vært ute og reist, har du sikkert vært på flyplasser, hoteller, togstasjoner, kjøpesentra, spisesteder etc. som har ett eller flere trådløse nettverk tilgjengelig.

Og hver gang er det like spennende å koble seg på for å se om de tilbyr noen minutter gratis, hva minstefaktureringen blir for å sjekke over de siste Facebook-oppdateringene før flyet går om tjue minutter eller om du er nødt til å registrere både navn, adresse, visakortnummer og så videre for å få bruke det trådløse nettverket.

Enklere med Skype

Nå har Skype lansert Skype WiFi for iOS (iPhone, iPad, iPod Touch). Dette er en gratis app du kan laste ned, og siden Skype har avtaler med mange tilbydere av trådløse aksesspunkt, kan du bruke Skype-kontoen din å betale med, så lenge den ikke er tom for såkalte Skype credits; "valutaen" du kjøper for å ringe til telefoner verden over.

Prisene varierer noe mellom ulike land og nettilbydere, men typisk pris rundtom ser ut til å være kr 1,36 i minuttet, der et fåtall tilbydere også tilbyr rimeligere priser; helt ned i 36 øre.

Les også: Nå kan du ringe fra Gmail

På Skypes hjemmesider finner du prisene fra de ulike tilbyderne.
På Skypes hjemmesider finner du prisene fra de ulike tilbyderne. Vis mer


Merk også at faktureringen er uavhengig av hvor mye data du laster ned; kun tidsbasert. Det er derfor lurt å logge seg på, gjøre det du skal og så logge deg av igjen. Løsningen gjør at du automatisk blir logget av hver halvtime, slik at du slipper å ende opp med en stor regning fordi du glemmer å logge av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig for korte sesjoner

Med en timepris på drøye 80 kroner er ikke løsningen spesielt billig om du skal være koblet på lenge, men til sporadisk sjekking av epost og andre ting, er det vanskelig å finne en billigere løsning enn Skype WiFi. De fleste fakturerer for minst ett kvarter, og prisen for datatrafikk blir fort skyhøy i utlandet.

En annen fordel er også at du slipper å måtte registrere deg hos nettilbyderen (og gi fra deg visakortnummeret) – har du først en Skype-konto, belaster du bare denne og er koblet på i løpet av et par trykk.

Les også: Ikke surfe på åpne, trådløse nett!

Lenker:
Mer informasjon hos Skype
Skype WiFi (App Store, gratis)