Skype-telefon med WiFi.

Med åpne trådløse nett nesten over alt er det kanskje praktisk med en Skype-telefon basert på WiFi? Vi har sjekket ut WiFi-Phone fra SMC

Vi har tidligere testet flere telefoner med støtte for Skype kominert med vanlig analog telefoni (som gjerne kan være koblet opp mot et IP-telefon adapter). Disse telefonene bruker DECT trådløs teknologi, og fungerer derfor bare mot den basestasjonen telefonen er knyttet opp mot. Dermed blir det snakk om en kontor/hjemmetelefon.

WiFi-phone er noe helt annet. Den fungerer bare med Skype og kobler seg til internett helt på egen hånd der det er et trådløst nett. Det er ikke nødvendig med noen PC, egen basestasjon, ruter eller noe som helst. Alt den krever er at det er et trådløst nett tilgjengelig som enten må være åpent eller du må få tilgang til passord for å koble deg på.

Telefonen

Selve telefonen ligner på en mobiltelefon, med et innslag av iPod. den er litt lengre enn de fleste mobiler, men er grei både i lomma og i handa.

Skype-telefon med WiFi.


Displayet er skarpt og fargerikt, og menysystemet er lett å manøvrere i.

Skype-telefon med WiFi.


Telefonen lades ved help av en USB-kontakt, som kan kobles til hvilken som helst maskin med USB-tilkobling. Det følger dessuten med en lader med USB-plugg for sikkerhets skyld.

Vi fikk også med en dokkstasjon og enda en lader, som bare gjør det enklere å sette telefonen til ladning. Det er ingen andre finesser i dokkstasjonen enn lading og oppbevaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På undersiden av telefonen finner du en USB-kontakt til lading og en jack-kontakt til et headset som forøvrig følger med i pakken.

Skype-telefon med WiFi.


I bruk

Vi ladet telefonen og slo den på i DinSides redaksjonslokaler. Det var greit å finne fram i menyene, og etter kort tid var vi på nett. Tilgangen er passordbeskyttet, men det var bare å taste inn den lange koden, så tok det ikke mange straksene før vi var på nett. Etter inntasting av vårt Skype-brukernavn var vi kjapt inne og vår kontaktliste dukket opp.

Denne viste seg å ikke være helt oppdatert til enhver tid. Andre brukere så ikke at vi var på, og vi så ikke alltid om de var på. Noen ganger var vi ikke på nett, men var likevel listet som på hos andre brukere.

Vi ringte rundt til våre kontakter, og opplevelsen var omtrent identisk med å bruke en hvilken som helst trådløs telefon. Lyden var akseptabel både for oss og for de vi snakket med.

Etter dette dro vi til Majorstua med buss. Underveis sjekket vi om det var noen åpne trådløse nett tilgjengelig. Det var flust med nett, men de fleste var beskyttet. Vi kom likevel ikke inn på noen av de som var listet som åpne, men vi hadde ikke lang tid på oss til å prøve pålogging, siden vi skulle reise videre.

Det viser seg at folk har svært mange rare navn på nettverkene sine, fra rene obskøniteter til pussige tall/bokstavkombinasjoner.

Men vi kom ikke inn på noen av disse underveis.

Vel hjemme forsøkte vi å få kontakt med vårt eget trådløse nett, men det var ikke vellykket. Vi forsøkte først med vår gode gamle D-Link DI-624, men telefonen meldte at det ikke var noen nett tilgjengelig. Vi forsøkte å sette opp alt manuelt (med inntasting av skjult SSID og nøkkel, men det var heller ikke noen suksess.

Skype-telefon med WiFi.


Vi byttet til en annen ruter, en Rangebooster fra D-Link satt til helt åpen tilgang, men denne ble heller ikke funnet. Vi sjekket med vår laptop og der var det ingen problemer med å få kontakt.

Konklusjon

Med litt finpuss av firmwaren slik at den lettere kobler seg til, så kan denne WiFi/Skype telefonen være både nyttig og morsom.

Men vi antar at denne løsningen i prinsippet fungerer best på faste plasser hvor man oppholder seg en stund, som for eksempel hjemme eller på jobb. Å satse på at man alltid finner et åpent og tilgjengelig trådløst nett som man kan henge seg på er ikke noen god plan i alle sammenhenger.

Prisen ligger på ca 1200 kroner