25GB gratis lagringsplass på nettet – nå også tilgjengelig for iPhone.
25GB gratis lagringsplass på nettet – nå også tilgjengelig for iPhone.Vis mer

Skydrive også for iPhone

25GB gratis lagringsplass fra Microsoft.

Mange er glade i Dropbox for å flytte filer mellom PC og mobiltelefon, men der Dropbox kun gir deg 2GB lagringsplass uten å kreve betaling, får du hele 25GB gratis lagringsplass fra Microsofts Skydrive-tjeneste.

Det gir deg muligheten til å kopiere filer fra PC-en til nettskyen, hvorpå de deretter er tilgjengelige i en nettleser eller fra en annen enhet.

Etter lanseringen av Windows Phone 7 har også disse telefonene hatt mulighet til å koble seg opp mot Skydrive-tjenesten, og forleden dag slapp Microsoft en iOS-app slik at du også får tilgang på filene fra iPhone eller iPad.

Det er for øvrig ikke den første tjenesten Microsoft slipper for iOS – den høyst imponerende Photosynth-appen er foreløpig kun tilgjengelig for Apples plattform.

Noe enkel

Enkelte filtyper kan du åpne, som PDF-filer, Word-dokumenter, Excel-skjemaer, bilder, musikk og videoer. Det er også mulig å laste opp bilder til Skydrive fra iOS-enheten; da begrenset til det du finner i kamerarullen (bilder og video).

Du kan opprette mapper, men ikke flytte filer mellom Skydrive-mappene. I tillegg finnes muligheten for å dele ei fil via epost, der mottakeren får ei lenke til den aktuelle fila.

Filer du allerede har sett på er også tilgjengelig i offline-modus, men dog ganske begrenset. Sannsynligvis er størrelsen på offline-lagringsplassen satt veldig lav – et par enkle word-dokumenter lot seg åpne selv etter å ha satt telefonen i flymodus, men ikke en MP3-fil på 9MB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skydrive er gratis å laste ned fra App Store og krever at du har en Windows Live-konto, som kan opprettes gratis.