<strong>NY KNAPP:</strong> Noen brukere har plutselig fått en ny knapp på kommentarer på Facebook. Foto: Kirsti Østvang/Skjermdump: Christina Hudler/Twitter
NY KNAPP: Noen brukere har plutselig fått en ny knapp på kommentarer på Facebook. Foto: Kirsti Østvang/Skjermdump: Christina Hudler/Twitter Vis mer

Facebook tester «stem ned»-knapp

Skal dette bli den nye «misliker»-knappen på Facebook?

I stedet for å mislike en kommentar, skal du kunne stemme den ned.

Publisert

Det har lenge vært ønske om en «misliker»-knapp på Facebook, på innlegg og kommentarer man ikke synes noe om. Ifølge Facebook har dog ikke villet innføre det fordi det ville skape for mye negativitet, ifølge Time.

Nå kan imidlertid et alternativ være på vei.

– Ikke en misliker-knapp!

Ifølge The Daily Beast holder Facebook nemlig på å teste ut en «downvote»-funksjon, altså en «stem ned»-knapp, du skal kunne bruke på kommentarer du ikke liker.

The Daily Beast-journalist Taylor Lorenz delte følgende skjermbilder på Twitter:

Facebook vil på sin side ikke ha det til at de holder på å teste ut en misliker-knapp, hvilket flere medier nå rapporterer.

– Vi utforsker en funksjon slik at folk kan gi oss tilbakemeldinger om kommentarer på innlegg til offentlige sider. Dette gjelder bare en liten gruppe brukere i USA, sier Facebook til Daily Beast.

Kun for rapportering?

Til TechCrunch utdyper selskapet at meninga bak stem ned-knappen er «å lage en enkel måte for folk å signalisere overfor Facebook at en kommentar er upassende, uvitende eller misvisende.»

Når man trykker på downvote-knappen, skjules kommentaren, og så vil man få mulighet til å rapportere kommentaren som støtende, misvisende eller «off topic».

– Det kan hjelpe Facebook å finne ut om kommentaren er tvilsom, en form for «fake news» eller bare irrelevant, skriver TechCrunch.

Det finnes allerede en funksjon for å skjule kommentarer på Facebook, men den må man trykke seg inn på en meny for å ta i bruk.

Ikke sikkert den blir noe av

Hvorvidt en downvote-funksjon vil bli brukt til å bestemme hvordan kommentarer vises fram på innlegg, for eksempel slik at de med flest downvote-stemmer kommer nederst, gjenstår å se.

En slik funksjon vil også kunne misbrukes, og det vil nok også starte nok en debatt om sensur.

Facebook tester stadig vekk nye funksjoner overfor små brukergrupper, og ikke alle blir noe av, så det kan fort hende denne ikke vil bli noe av.

Det er i dag seks forskjellige måter å reagere på en Facebook-kommentar på, i tillegg til å svare.

I 2016 introduserte nettsamfunnet muligheten til å reagere på et innlegg, i form av eksempelvis hjerte og gråtefjes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer