Kanskje har det kommet en oppgradering til Android-telefonen din uten at du er klar over det.
Kanskje har det kommet en oppgradering til Android-telefonen din uten at du er klar over det.Vis mer

Sjekk om Android-telefonen kan oppdateres

Mange enheter har de siste ukene fått Android 4.0. Slik sjekker du.

Den siste Android-versjonen som er tilgjengelig er foreløpig versjon 4.0 (Ice cream sandwich), selv om versjon 4.1 (Jelly bean) er rett rundt hjørnet.

De siste toppmodellene selges stort sett med Android 4.0 installert, men har du en relativt ny telefon kan det godt være at produsenten har tilgjengeliggjort en oppdatering, slik at du får siste versjon av Googles mobile operativsystem.

Nylig har for eksempel Motorola Razr/Razr Maxx, Samsung Galaxy Note, HTC Incredible S og Sony Xperia S alle fått oppgradering til Android 4.0.

Slik sjekker du

For å sjekke om det finnes en oppdatering til din telefon, gjør du følgende:

  1. Åpne innstillinger-appen, enten ved å starte den fra appskuffen eller trykke på menyknapp og velge innstillinger direkte fra hjemmeskjermen.
  2. Bla helt ned og trykk på om telefonen
  3. Trykk på programvareoppdatering og deretter oppdater
Dersom det finnes en oppdatering tilgjengelig, vil du nå få spørsmål om å laste den ned og oppdatere telefonen. Merk at nedlastingen ofte kan være noen titalls megabyte, og at vi derfor anbefaler deg å gjøre dette når du er koblet til et trådløst nettverk.

I tilfelle noe skulle gå galt, er det heller ikke dumt å sikkerhetskopiere innhold som er leit å miste, som for eksempel bilder og SMS-er. Sikkerhetskopiering av bildene gjør du enklest ved å koble telefonen til en PC og kopiere over bildene, mens du f.eks. kan bruke Go SMS Pro for å ta backup av SMS-meldingene dine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mistet telefon? Slik finner du den