<strong>NY KAMERAKONGE?</strong> Bilder fra Microsoft ser i hvert fall særdeles gode ut. Foto: MICROSOFT
NY KAMERAKONGE? Bilder fra Microsoft ser i hvert fall særdeles gode ut. Foto: MICROSOFT Vis mer

Sjekk kameraet på de nye Microsoft-telefonene!

Skal vi tro testbildene, parkerer de konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten er Microsoft i vinden som aldri før. Ikke bare har de hatt stor suksess med sommerens Windows 10-oppdatering; de holdt også en forrykende presentasjon av høstens nye maskinvare der de blant annet viste frem sin første bærbare PC, Surface Book.

Men det var flere stjerner i det samme showet – i høst kommer det nemlig to nye Lumia-toppmodeller med Windows 10 innabords; 950 og 950 XL.

Kan brukes som PC

Vi har allerede latt oss imponere av den nye Continuum-funksjonen som lar deg plugge tastatur, mus og skjerm til mobiltelefonen og dermed bruke den som en bærbar PC, men nå har vi nok en ting å glede oss til når de nye telefonene ankommer testbenken:

Kameraet ser nemlig ut til å være ekstremt godt.

Sjekk de bildene!

De nye Lumia-telefonene tar bilder med oppløsning på 20 megapiksler, og objektivene har en blenderåpning på f/1,9, som er svært godt – bare LG G4 har enda litt mer lysstyrke å skilte med der, med blenderåpning på f/1,8.

Blitsen er en såkalt «triple LED»; altså tre lamper med forskjellige fargetoner (rød, grønn og blå) som da matcher lyset i omgivelsene for å gi et mer naturlig lys fra blitsen.

I et blogginnlegg fra Juha Alakarhu, sjef for bildeteknologi i Microsoft, har han postet flere eksempelbilder tatt med de nye 950-modellene.

<strong><strong>BILDEEKSEMPEL FRA MICROSOFT:</strong></strong> Vi blir særs imponerte av bildekvaliteten på de nye Lumia 950-modellene. Foto: Microsoft
BILDEEKSEMPEL FRA MICROSOFT: Vi blir særs imponerte av bildekvaliteten på de nye Lumia 950-modellene. Foto: Microsoft Vis mer


Og de ser rett og slett ekstremt gode ut. Ikke bare lar vi oss imponere av skarpheten på bildet av bladene med vanndråper på – vi blir kanskje enda mer imponert av signalprosesseringen på bildet av kvinnen på restaurant. Fargene er flotte, og støyen i bildet er særdeles godt prosessert.

Hva synes du?

Ta en titt selv (bildene kan trykkes på for å se på dem i høy oppløsning) – hva synes du om bildekvaliteten?

PS! De nye telefonene er på vei til Norge og kan snart forhåndbestilles. Fra Microsoft får vi høre at vi kan forvente et testeksemplar om «ikke så lenge».

Her finner du Dinsides mobiltester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer