Sjekk hvor mye du bruker telefonen

Appene som gir deg den harde sannheten.

<strong>AVHENGIG?</strong> Har du oversikt over hvor mye tid som går med foran mobilskjermen? Foto: ALL OVER PRESS
AVHENGIG? Har du oversikt over hvor mye tid som går med foran mobilskjermen? Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen tvil om mange bruker mye tid foran mobilskjermen hver dag. Det finnes flere rapporter på nettet med noe sprikende konklusjoner, der enkelte konkluderer med at snittbrukeren sjekker telefonen sin over 100 ganger om dagen.

For mange er det det første de gjør om morgenen og det siste de gjør før leggetid – i følge en rapport gjengitt av Female First, hevder 70 prosent av de spurte i undersøkelsen at det gjelder nettopp dem.

Hvor mye bruker du telefonen hver dag? Det finnes det apper som kan måle. Kanskje vil du bli overrasket over hvor mange minutter du faktisk bruker foran telefonskjermen.

Se hvor mye du sløser med Dinsides sløsekalkulator

Android: BreakFree

Denne appen er laget for å hjelpe deg å kurere telefonavhengigheten og gir deg utvidede rapporter om din telefonbruk. BreakFree logger antall ganger du låser opp telefonen, hvor mye tid du har brukt foran skjermen og også hvor mye tid du har brukt i ulike programmer.

AVHENGIG? BreakFree gir deg mer poeng jo mindre du bruker telefonen.
AVHENGIG? BreakFree gir deg mer poeng jo mindre du bruker telefonen. Vis mer


Avhengig av hvor mye du bruker telefonen, får du også en «addiction score» hver dag, der poenget er å holde denne så lav som mulig. Du har også mulighet til å definere hvilke apper som ikke skal påvirke disse poengene, for eksempel apper for å høre på musikk eller lese ebøker.

Trenger du ekstra hjelp til å ta telefonfri kan du fra appen også velge å deaktivere varsling, lyder, nettilgang og avslå samtaler dersom noen ringer deg (med en selvdefinert SMS som sendes tilbake).

BreakFree for Android (Google Play, gratis)

iOS: Moment

ENKEL: iOS-appen Moment gir deg enkel oversikt over hvor mange minutter du har brukt telefonen hver dag.
ENKEL: iOS-appen Moment gir deg enkel oversikt over hvor mange minutter du har brukt telefonen hver dag. Vis mer


Moment koster 28 kroner å laste ned fra App Store, og når du har startet den, kan du aktivere automatisk overvåkning av telefonbruken din.

Den har riktignok ikke spesielt avansert funksjonalitet og viser kun tiden i minutter du har brukt telefonen, fra dag til dag. I tillegg kan du aktivere GPS-sporing slik at du også får se på et kart hvor du har vært, men det trekker selvsagt ekstra med strøm.

Via en premium-oppgradering, som nå har blitt gratis, kan du også sette opp varslinger slik at du for eksempel får en liten pekefinger når du har bikket en time en gitt dag, dersom du har ambisjon om å redusere telefonbruken.

Moment for iOS (App Store, kr 28,-)

Vi klarte ikke å finne en relevant app til Windows Phone i dette tilfellet, men vet du om noen er det bare å si i fra i kommentarfeltet under.