De første testene avslører at Googles nye stemmetjeneste er kjappere og mer presis enn Siri-funksjonen fra Apple.
De første testene avslører at Googles nye stemmetjeneste er kjappere og mer presis enn Siri-funksjonen fra Apple.Vis mer

Siri vs Google voice actions

De første testene viser at Google-varianten både er kjappere og bedre.

En av nyhetene i den siste Android-versjonen, versjon 4.1 Jelly bean, er at Google Voice actions er forbedret. Det har lenge vært mulig å søke med stemmen på Android, men nå er tjenesten langt bedre, der Google også har laget spesielle "kort" med kjapp og konsis informasjon som presenteres i søkeresultatet.

Amerikanske teknobloggere som har fått kloa i en 4.1-enhet er allerede svært begreistret for den nye stemmefunksjonen fra Google, og på YouTube finnes det mang en video med side-om-side-testing mot Siri.

Under ser du Phonebuffs variant der de tester iPhone 4s og Siri mot Galaxy Nexus og Voice actions, og som du vil se i videoen er Google-telefonen raskere på alt som testes ut.

Stemmegjenkjenning lokalt på telefonen

Dette er nok først og fremst fordi hele stemmegjenkjenningen nå ligger lokalt på telefonen (og dermed fungerer uten nettilgang), mens Siri laster opp lydklippet som spilles inn der det analyseres på Apples servere.

Voice actions får også skryt for at den syntetiske stemmen er mer troverdig enn Siri og ser dessuten ut til å treffe bedre på enkelte spørsmål enn hva Siri gjør.

Android 4.1 Jelly bean blir å finne i Galaxy Nexus, Motorola Xoom og Nexus S i løpet av juli, mens andre produsenter tradisjonelt vil rulle ut denne oppdateringen i månedene som følger.

Artikkelen fortsetter under annonsen