Med Sing kan du synge karaoke på telefonen, enten alene eller sammen med andre et helt annet sted på kloden.
Med Sing kan du synge karaoke på telefonen, enten alene eller sammen med andre et helt annet sted på kloden.Vis mer

Sing – verdens største karaokeparty

iPhone-app lar deg synge alene, eller i duett med andre.

Det er åtte år siden Singstar gjorde sitt inntog i norske hjem, og aldri har vel karaokefeberen vært større enn den gangen, der nordmenn faktisk var det europeiske landet der det ble solgt flest Singstar-utgaver; hele 7% av totalen.

Og det er imponerende i forhold til folketallet.

Lenge siden du børstet støv av mikrofonene? Vel, nå trenger du dem ikke. Ikke spillkonsollen eller TV-en heller.

Sing – verdens største karaokeparty


Karaoke-app for iPhone

Smule har nemlig lansert Sing; en karaoke-app for iPhone foreløpig, men som også vil finne veien til Android i nær fremtid. Selskapet står bak flere morsomme titler de siste årene, som Songify, AutoRap og Ocarina, som lot deg spille fløyte ved å blåse inn i mikrofonen på telefonen.

(AutoRap er forresten veldig morsomt – her er en Elle Melle-rap fra Stella, 3 år)

Ikke bare kan du synge selv – du kan også være med på (eller starte) duetter med folk fra helt andre kanter av jordkloden, eller til og med tillate alle å synge - som i et kor.

Dette skjer på ekte karaoke-vis der teksten markeres underveis, og der du også ser hvor godt du treffer tonen. Er du ikke så flink til å synge, kan vi trøste deg med at det finnes autotune-muligheter i etterkant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Android-brukere kan glede seg! Snart kommer Jelly Bean

Sing – verdens største karaokeparty


7 kroner sangen

Allerede ved lansering finnes et titalls antall sanger, og du har garantert hørt mange av dem før. Her finner du blant annet sanger fra Coldplay, Alanis Morrisette, REM, Simon & Garfunkel, Lady Gaga og klassikere som "Hallelujah" og "Alone".

Imidlertid er bare noen få av dem gratis, og hver sang koster 7 kroner å laste ned. Dog har du muligheten til å synge dem gratis, så lenge noen andre har kjøpt låta og laget klar en duettversjon som du kan hekte deg på.

Som med de fleste andre av Smules apper, kan du også høre hva andre har sunget ved å dreie rundt på en jordklode. Liker du det du hører, gir du et hjerte for å vise din anerkjennelse, eller legger igjen en kommentar. Og selvsagt er det mulig å følge andre, dele på Facebook og den slags.

PS! Vi anbefaler at du bruker hodetelefoner når du synger, og at du slår av din egen stemme mens du spiller inn, siden denne kommer noen millisekunder for seint i øret; akkurat nok til å gjøre deg litt småforvirret.

Sing (App Store, gratis)