Siine Writer - skriv med ikoner

Nytt Android-tastatur med et par triks i ermet.

Siine Writer lar deg trykke på ikoner i stedet for å skrive ordene du pleier å skrive uansett.
Siine Writer lar deg trykke på ikoner i stedet for å skrive ordene du pleier å skrive uansett.Vis mer

Det finnes mange tastaturer i Android Market som du kan bruke i stedet for det som følger med telefonen.

Mange av dem har flere innovative muligheter, som for eksempel Swifkey X, som etter hvert lærer hvilke ord du pleier å skrive etter hverandre, og SlideIT, som lar deg skrive ord uten å løfte fingeren fra skjermen.

Slik bytter du Android-tastaturet

Siine writer er nok et tastatur, men med et par triks i ermet. Her kan du skrive meldinger som vanlig, men ved å trykke på en knapp kan du også få opp en rekke ikoner som hver gjemmer én eller flere tekstsnarveier.

Eksempelvis kan du da ha en "hei"-knapp, som skriver "Hei!" om du trykket én gang, "Heisann!" om du trykker nok en engang eller "Skjer'a, Baghera?" om du trykker tre ganger.

Kan skreddersys

Tastaturet kommer med en del ferdige knapper, som alle kan redigeres eller fjernes. Det er også mulig å lage flere knapper der bilder fra bildegalleriet brukes som ikoner. En knapp kan for eksempel også inneholde kontaktinformasjon, slik at du ved hjelp av ett trykk kan skrive brukernavn, epost, telefonnummer eller hva det måtte være.

Også tidspunkter er lette å skrive inn. Via en klokkeknapp kommer du til en urskive der du kan angi et tidspunkt, velge dag etc.

Tastaturet er også intelligent nok til å vise ikonene som er relatert til hvor du befinner deg i meldingen. For eksempel vil "hei"-knappen være aktuell når du begynner en tekstmelding, mens "hadet"-knappen kommer opp når du har skrevet fra før.

Under ser du en liten demonstrasjon på hvordan tastaturet fungerer:

Uheldigvis for oss nordmenn er Siine Writer kun tilgjengelig på engelsk foreløpig og har heller ingen mulighet til å skrive æ, ø og å (vi har prøvd), så med mindre du har for vane å skrive engelske eposter/SMS-er, må du smøre deg med tålmodighet til flere språk støttes.

Lyst til å prøve uansett? Siine Writer kan lastes ned i betaversjon fra Android Market.

Siine Writer (beta) (Android Market, gratis)

Også omtalt:
Swiftkey X (Android Market, gratis prøveversjon)
SlideIT lite (gratis prøveversjon)