Siemens M65

Den nyeste, robuste telefonen fra Siemens er perfekt tilpasset utendørs bruk. Den er ingen proffmobil, men er funksjonell nok for de fleste. Er det denne telefonen du skal ha hvis du trives i skogen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsterkede mobiltelefoner som tåler støv, vannsprut og røff behandling er det ikke spesielt mange av på markedet. Vi testet for en stund siden Nokia 5140, som i og forseg er en fin telefon, men vi ble litt skuffet over blant annet skjermen og minnestørrelsen.
Siemens M65 retter seg mot de samme brukerne, men er nok en mer komplett telefon enn 5140.

LES OGSÅ:

Robuste saker

Det første vi legger merke til er selvsagt den uvanlige konstruksjonen. Det er et puslespill å sette sammen denne mobilen, da den består av mange løse deler som må tilpasses. Når du har satt inn SIM-kortet og batteriet, må du feste det hele med en metallramme som holder telefonen sammen. Denne rammen må også låses fast med en gumminøkkel. Det finnes også et gummideksel som dekker over linsen på kameraet. Alt dette betyr at telefonen er relativt sikret mot elementer, men det er alt for lett å miste disse små delene, hvis du skulle hatt behov for å ta mobilen fra hverandre.

Til tross for metallrammen er ikke telefonen dramatisk tung, den veier brukbare 107 gram.
En av de tingene som tiltrekker seg mest oppmerksomhet er den store og klare skjermen. Den er fysisk dominerende, og har i tillegg en fin oppløsning på 132x176 punkter.

image: Siemens M65

Skjermen er både skarp og lyssterk, og støtter 65.000 farger som gjengis tydelig. Det er plass til masse informasjon på skjermen, og det går veldig fint å lese tekstmeldinger, se på bilder eller surfe på nettet.

Telefonens tastatur gjør også et godt inntrykk. Først og fremst er tastene svært responsive, og til tross for at de er ganske små, går det likevel fint å taste SMS-meldinger. Joysticken er også meget god å bruke, på dette området har Siemens hatt svært varierende kvalitet, men menynavigasjonen i M65 går som en drøm. Den stikker ganske høyt opp og reagerer øyeblikkelig. Det er faktisk en av de bedre joystickene vi har vært borti, og nok en stor fordel med denne telefonen.

Pent og enkelt

Menysystemet er ikke akkurat forskjellig fra andre Siemens-modeller. De andre telefonene i 65-klassen har imidlertid fått noen ganske så stygge ikoner i hovedmenyene, mens M65 er langt mer estetisk. Ikonene er fine og fargerike, det eneste problemet er at det går noe tregt til tider. Det er ikke spesielt vanskelig å finne frem til nødvendige funksjoner og innstillinger, Siemens har alltid lagt opp menyene sine logisk og forståelig.

image: Siemens M65

Når det gjelder teknologier, stiller M65 midt på treet. For å utveksle data må du bruke infrarødt eller kabel, da det ikke er noen støtte for Bluetooth. Den har full støtte for MMS, triband og GPRS, men mangler samtidig en del fremtidsrettede teknologier som EDGE eller Push To Talk. EDGE-nettet fungerer nå i Norge, og vi begynner å stille krav til mobilprodusenter om å inkludere denne teknologien i sine nye modeller. Vi venter fremdeles på aktivering av Push To Talk her hjemme, men siden Nokia allerede har begynt å bygge inn dette i sine telefoner, hvorfor kan ikke andre også gjøre det?

Telefonen har 11 MB med minne (ca. 8 MB av det er faktisk tilgjengelig for deg), noe som ikke er dramatisk mye, men bør holde en god stund. Du får i alle fall plass til rundt 150 bilder.

OK kamera

image: Siemens M65

Kameraet har VGA-oppløsning, noe som er omtrent standard nå. Kvaliteten på bildene er som forventet, altså rett og slett helt greie fotografier som nok ikke kan benyttes til noe særlig annet enn useriøs knipsing. Du kan zoome fem ganger digitalt, og det er også mulig å ta opp videosnutter. Videokvaliteten er dessverre fremdeles ikke noe å skryte av.
Bruken av kameraet er imidlertid svært enkel, det går fort å skifte innstillinger og sende bilder videre via MMS eller trådløst.

Det er fort gjort å sette M65 opp mot Nokias 5140, de er tross alt rettet mot samme type brukere. Og vi har få tvil om at det er M65 som stikker av med seieren her. M65 har en solid konstruksjon, en stor og fin skjerm, nok med minne og er meget brukervennlig og god å bruke. Nokia har finesser som innebygd lykt og Push To Talk, men totalt sett liker vi M65 bedre. Og prisen er heller ikke spesielt avskrekkende (ca. 2.800 kroner uten abonnement).

Testresultat

M65

Terningkast

Solid konsktruksjon, fin og stor skjerm, god å bruke og rimelig

Noe treg, for mange løse deler

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!